spot_img

Târgul Internaţional de Carte LIBREX, a XXI-a ediţie

În perioada 6 – 10 martie 2013, în incinta Sălii Polivalente din Iaşi, se va desfăşura cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte LIBREX, Primăvara cărţilor la Iaşi.  Prin longevitate, amploare, dinamică, valoare şi tradiţie, Târgul Internaţional de Carte LIBREX s-a impus în memoria colectivă ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat şi aşteptat cu multă bucurie, în egală măsură, de expozanţi şi de publicul cititor. În fiecare an, pe fundalul desfăşurării acestui eveniment, Iaşul devine un punct de atracţie pentru editori, difuzori şi autori din întreaga ţară care vin aici cu dorinţa de a-şi prezenta oferta editorială recentă şi pentru a stabili contacte cu publicul cititor, cu bibliotecile, librăriile, autorii, traducătorii şi toate categoriile profesionale conexe. AgenţiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

LIBREX-ul reuneşte anual peste o sută de edituri din întreaga ţară, companii distribuitoare de carte românească şi străină, papetărie, birotică şi muzică, instituţii şi asociaţii de cultură, autori, galerii de artă, artişti plastici, fotografi etc., publicul având astfel oportunitatea de a alege produse tematice şi cărţi din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, calculatoare, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărţi pentru copii, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărţi pentru timpul liber, meditaţie şi recreere etc.

Prin bogata ofertă de carte prezentă la standuri şi prin numeroasele lansări de carte, LIBREX-ul oferă un cadru adecvat dulcelui răgaz şi plăcerii de a descoperi cărţi frumoase şi valoroase, scrieri autohtone sau traduceri din ce în ce mai sincrone operelor originale apărute la diverse case editoriale din întreaga lume.

În cele cinci zile de târg, profesioniştii cărţii: editori, autori, traducători, librari sau bibliotecari au oportunitatea de a-şi întâlni publicul cititor şi de a organiza diverse evenimente culturale (lansări de carte, seminarii, prezentări de colecţii, sesiuni de autografe etc.) în Agora Târgului, denumită, în ton cu evenimentul, Ex Libris.

LIBREX 2013 îşi propune să ilustreze dimensiunea actuală a industriei de carte din România, context în care iubitorii de cărţi să aibă posibilitatea de a găsi titlurile preferate la preţuri de producător; Să intensifice dinamica expoziţională ca număr de participanţi, prin prezenţa unor edituri de prestigiu, inclusiv din străinătate care să îşi poată prezenta oferta editorială în mod direct şi publicului cititor din oraşele Moldovei; Să le ofere tuturor actorilor implicaţi posibilitatea deschiderii spre noi parteneriate şi forme de colaborare prin prezentarea spre traducere, editare, achiziţionare sau difuzare a unor noi titluri; Să prezinte o agendă culturală bogată şi variată: lansări de carte urmate de sesiuni de autografe, seminarii şi prezentări pe diverse teme de interes atât pentru specialişti, cât şi pentru cei dornici de informare, mese rotunde, mini-concerte instrumentale, spectacole de teatru, recitaluri de muzică şi poezie, dans şi proiecţii de film etc.; Să promoveze cultura adevărată prin organizarea unei campanii de promovare şi popularizare denumite Autorul zilei, structurată în cinci ediţii corespunzătoare fiecărei zile de târg; Să descopere şi să încurajeze tinerele talente literare prin organizarea unui Club de lectură din creaţia proprie, urmată de conversaţii critice şi de editarea unui volum colectiv al participanţilor care va fi lansat la următoarea ediţie LIBREX; Să încurajeze pasiunea pentru lectură prin organizarea concursului-recital de poezii şi scenete pentru copii, Micul Prinţ; Să acorde, după analiza şi deliberarea juriului, Premiile LIBREX 2013 editurilor participante la acest eveniment, pentru oferta de carte prezentată la stand; Să organizeze, cu sprijinul editurilor participante, Tombola LIBREX 2013 cu premii în cărţi acordate cititorilor de toate vârstele.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508