„scurt filmAT”, la Cinemateca Eforie

feb. 17th, 2013 | By | Category: Eveniment

Forumul Cultural Austriac în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme organizează în perioada 20 – 22 februarie 2013, „scurt filmAT”. Evenimentul găzduit de Cinemateca Eforie (Str. Eforie, nr. 2, Bucureşti) include 15 scurtmetraje austriece, reprezentând cele mai de succes filme scurte din 2012. Toate producțiile au fost nominalizate  la premiul pentru “cel mai bun scurtmetraj”, oferit anual de Academia  Filmului Austriac.

Marea majoritate a filmelor sunt prezentate  în premieră în România.  Filmele vor rula zilnic începând cu orele 19.00. Pentru a facilita accesul publicului la selecția de scurtmetraje importante ale cinematografiei austriece,  intrarea  la proiecții  este liberă, în limita locurilor disponibile. Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.

În seara de deschidere a evenimentului va fi prezent şi …monteurul filmului „Unser Lied”, distins luna trecută cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj al Academiei Filmului Austriac.

În ultima seară a evenimentului, începând cu orele 21.00,  Forumul Cultural  Austriac invită publicul să se desfete şi muzical în Control Club la un concert  susținut de trupa austriacă  Ginga. Despre nicio altă trupă pop austriacă nu s-au scris atât de multe în ultimii ani ca despre  Ginga.  Relansarea în 2010 a albumului lor de debut. “They Should Have Told Us” a fost unul  dintre cele mai mari succese înregistrate de un album indie în ultimii ani în Austria. La mijlocul lui 2012 a urmat “The Night”, album care a făcut ca un post de radio pentru tineret să îi numească “cvasi cea mai bună formație din țară”.

Număr de vizualizări :969


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro