Performance poetic cu Jaan Malin aka Luulur, la Tramvaiul 26

feb. 18th, 2013 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 23 februarie 2013, ora 20.00, la „Centrul cultural Tramvaiul 26” (str. Cercului nr. 6, Bucureşti), va avea loc un spectacol de performance poetic, susţinut de către artistul Jaan Malin aka Luulur, poet estonian, câştigător al locului trei la primul mare eveniment european de slam, EUROPE SLAM DAYS, Berlin, octombrie 2009. Evenimentul, organizat de poetul Peter Sragher, va inaugura ciclul de spectacole de acest tip, care vor purta denumirea: „poetry performance series”, aducând în faţa publicului român artişti de peste hotare intersați de performance, dar şi poeţi români cunoscuți, pasionați de prezentarea ca spectacol a propriilor poezii, de poezia sonoră, de slam poetry. Deplasarea artistului estonian a fost sprijinită de The Cultural Endowment of Estonia.

Jaan Malin a absolvit filologia la Universitatea din Tartu, Estonia (1990). Este poet, etnolog, curator şi editor de carte. A publicat 8 volume de poezie, dintre care amintim: Mituühte (Mai mulţi, 1990), Paraluulud (Parapoeme, 2001), Sulle. Juhtumatajuhuluulet (Ţie. Poemeocazionale care nu s-aupetrecutniciodată, 2003), etc. Și-a ales numele de scenă «luluur» , care provine din cuvântul estonian, ce înseamnă «poezie».
Luluur scrie poezie sonoră, face performance și slam poetry. A publicat de asemenea articole şi eseuri despre literatură şi artă în diferite reviste literare şi cotidiane şi a fost editorul unui lunar câţiva ani. A fost curatorul expoziţiei de artă a estonianului Ilmar Malin, 1999. A analizat opera lui Ilmar Laaban, poet estonian de factură suprarealistă. Este membru a Uniunii Scriitorilor din Estonia şi a Societăţii Estoniene de Literatură. Operele sale au fost traduse în enlgeză, olandeză, lituaniană, slovenă, rusă, finlandeză şi suedeză. În România, a participat la mai multe ediții ale Festivalului Internațional de Poezie «Serile de literatură ale Revistei Antares», organizate la Galați și Brăila (2009, 2010). Poeziile sale au fost difuzate la Radio Iași și tipărite în «Luceafărul de dimineață» etc. Premii: Premiul Concursului de Poezie Slam la Viljandi, Estonia (2009) şi locul 3 la Zilele Europene de Poezie Slam de la Berlin (2009).

Număr de vizualizări :1314


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro