Octavian Hoandră, Florian Bichir şi Vasile Dâncu, la Klausenburg Café-Konditorei

feb. 20th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 22 februarie 2013, ora 13.00, la  Klausenburg Café-Konditorei (Cluj-Napoca) va avea loc lansarea volumelor „Journal à Klausenburg”, de Octavian Hoandră, „Le dernier chemin de Dracula”, de Florian Bichir, şi „Chants”, de Vasile Dâncu, Editura Eikon. Lansarea va fi prezentată de Christophe Pomez, directorul Institutului Francez din Cluj – Napoca, Irina Petraş, Horia Bădescu, Constantin Cubleşan, Ion Mureşan şi Petru Poantă. Cele trei cărţi sunt traduse în limba franceză de Letiţia Ilea.

Octavian Hoandră a debutat ca jurnalist la săptămânalul „NU”, estefondator şi director al cotidianului Ziua de Cluj şi realizator de emisiuni radio si tv. A tradus cartea „Valsul de adio”, scrisă de Milan Kundera, si este autorul mai multor volume, printre care „Eclipsa de la capătul tunelului”, „Vremea Hienelor”, „Cum a murit Romania, cum am murit eu” şi romanul „Dreptul la frică”.

Florian Bichir este jurnalist și scriitor, licențiat în filologie și teologie ortodoxă, are master în comunicare și este doctorand în teologie. A mai publicat volumele: „Reporter în tărâmul minunilor”, „Polemici Ortodoxe”, „Alegerea Patriarhului. 41 zile ale dezinformării”, „Răfuieli în duh” și „Undercover – reportaje sub acoperire”.

Vasile Dâncu a debutat în revista Albina, Bucureşti, în anul 1967, si a colaborat la Steaua, Tribuna, România literară. I-au fost publicate volumele de poezie „Cântece”, „Gravuri lapidare”, „Simple propoziţii”. Din 2002, poetul este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Număr de vizualizări :1157


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro