Norman Manea şi Andrei Pleşu, votaţi de USR pentru indemnizaţia de merit

feb. 23rd, 2013 | By | Category: Eveniment

Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR) anunţă, printr-un Comunicat de presă,  că a votat pentru indemnizaţia de merit doi noi scriitori, Norman Manea şi Andrei Pleşu. Printre hotărârile forului de conducere al USR, amintim aprobarea calendarului Comisiei de Statut (formată din scriitorii Dan Mircea Cipariu, Nicolae Prelipceanu şi Mihai Zamfir) care va armoniza, până la 5 martie 2013, propunerile de modificare a statutului USR primite de la filialele din ţară. AgenţiadeCarte.ro publică integral Comunicatului Comitetului Director al USR.

În ziua de 16 februarie a.c., la Casa Monteoru, a avut loc întrunirea Comitetului Director al USR.

Ordinea de zi a cuprins următoarele puncte:

Informare privind situaţia generală a USR, prezentată de preşedintele USR, Nicolae Manolescu, completată cu date recente de vicepreşedintele USR, Gabriel Chifu, privind contractul de închiriere a Casei Vernescu, modificările legii timbrului şi cererea de subvenţii pentru revistele uniunii, prezentate ministrului Culturii, domnul Daniel Barbu, şi alte probleme de actualitate imediată.

Fixarea calendarului evenimentelor USR şi etapele de aprobare a noului statut al USR, programată pentru acest an.

Hotărârea privind activitatea de anul acesta a Comisiei de validare. S-a stabilit  că, din cauza modificării statutului USR, în 2013 nu se vor face noi primiri, ci doar eventuale titularizări ale stagiarilor.

Au fost votaţi scriitorii Norman Manea şi Andrei Pleşu, care urmează să primească indemnizaţii de merit.

S-a hotărât calendarul Comisiei de Statut, care va lucra între 18 februarie şi 5 martie, preluând modificările propuse de scriitori din filialele USR: Bucureşti, Cluj şi Iaşi şi armonizându-le.

În final, au fost abordate problemele administrative la zi ale USR: regulamentul, condiţiile de funcţionare şi tarifele la Casa Scriitorilor „Zaharia Stancu“ de la Neptun; contractele de închiriere a spaţiilor de la Casa Vernescu; prelungirea contractului de închiriere a hotelului Unique, programul de funcţionare a celor două sedii, precum şi condiţiile în care se organizează manifestări culturale în Sala Oglinzilor.

Comitetul Director a luat act de decizia preşedintelui de a renunţa la indemnizaţia pentru funcţia de la USR şi la salariul de la România literară.

Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România

Număr de vizualizări :2270


One Comment to “Norman Manea şi Andrei Pleşu, votaţi de USR pentru indemnizaţia de merit”

  1. Daca eram eu Nicolae Manolescu, incercam si cu Paul Goma!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro