Conferinţă interactivă cu Tiberiu Soare, despre opera „Don Giovanni”

feb. 7th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 8 februarie 2013, ora 19.30, la Opera Naţională Bucureşti, cu aproximativ o săptămână înainte de premiera extraordinară a spectacolului “Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, dirijorul Tiberiu Soare invită publicul la o întâlnire interactivă despre celebrul cuceritor Don Juan. Conferinţa-eveniment, cu tema  Fascinaţia umbrei asupra sufletului în opera Don Giovanni, este organizată de ONB în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei.

Programul cultural Pentru ce mergem la Operă?, organizat de Fundaţia Calea Victoriei în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos, pe atât de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele abordate în cadrul conferinţelor sunt legate de spectacolele din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu cateva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.

Număr de vizualizări :1083


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro