A doua ediție a atelierului de scriere creativă „Rev de Pov” cu Florin Iaru şi Marius Chivu

feb. 8th, 2013 | By | Category: Postcard

“Revista de Povestiri” organizează o nouă ediție a atelierului de scriere creativă susținut de Florin Iaru și Marius Chivu. Cele mai bune texte scrise pe parcursul atelierului vor putea fi citite în numărul 10 al Revistei de Povestiri, care se va lansa pe 13 februarie 2013, de la 19:00 în Music Club.

„Atelierul mi-a oferit șansa să cunosc cîțiva oameni talentați, cu care am avut cursuri animate și pline de idei (care, uneori, se terminau noaptea târziu la bere), care au scris în timpul atelierului povestiri foarte bune și în al căror viitor literar eu chiar cred. Cu câțiva dintre ei deja am colaborat implicându-i, împreună cu Florin, în experimentul romanului colectiv Moș Crăciun & Co. Ce motiv mai bun să continuăm!?” (Marius Chivu)

“Cei care vor să învețe cum să scrie mai bine, cum să-și descopere și să-și rafineze stilul, sunt ademeniți să candideze cu o povestire de maximum 6000 de semne până la 1 martie. Cei doi coordonatori vor alege cele mai bune 15-20 de texte, iar autorii lor vor fi invitați să participe la cele 16 ședințe ale atelierului, care vor avea loc în martie și aprilie, dacă locuiesc în București. Candidații din celelalte orașe vor fi notați separat și vor afla dacă ar fi intrat sau nu, iar în funcție de numărul lor, organizatorii vor ști dacă e oportună crearea unui atelier în afara capitalei.

Florin Iaru crede că atelierul are și un fel de misiune: „Caragiale deplângea faptul că românul (s-a născut poet, dar) nu ştie și nici nu învaţă să scrie.
Cine îşi face ochii roată peste literatura romînă actuală nu poate să nu remarce imensa, dezesperanta ei sărăcie. Nu avem prozatori. Literatura română e făcută numai din excepţii. Şi din mulţi autodidacţi care înţeleg prea vag ceea ce scriu ei înşişi, necum ceea ce scriu alţii. Ce am constatat la primul curs a fost pofta nebună de a scrie literatură. A fost suficient să pun întrebările corect. Răspunsurile au venit singure. Talentul vine de acasă.”

Mai multe detalii aici.

Număr de vizualizări :1734


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro