„Lettres roumains à l’honneur”, la Salonul de carte de la Paris

feb. 4th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2013 reprezentanți ai Institutului Cultural Român desemnați pentru organizarea Salonului de Carte Paris, 2013 au avut întâlniri de lucru cu persoane din conducerea instituțiilor franceze implicate în desfășurarea Salonului. Din partea ICR au fost prezenți: Horia Gârbea, vicepreședinte, Ștefan Popescu, director general, Ramona Călin, comisar al Salonului. director de dezvoltare instituțională și director-adjunct la ICR Paris.

La întâlniri a participat și Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez de la București al cărui sprijin pentru organizatorii români s-a dovedit foarte important. Reprezentanții ICR au avut întâlniri cu Președintele Centre National du Livre, Jean-François Colosimo, Președintele Institut Français Xavier Darcos, Directorul Departamentului Carte al Institut Français, Paul de Sinety, Comisarul General al Reed Expositions, Bertrand Morsisset, Consilierul Diplomatic al Ministerului Culturii din Franța, Charles Malinas, cu Christine de Mazières, Delegat General al Sindicatului Național al Editorilor din Franța, cu alte persoane având atribuții în organizarea Salonului. Au avut loc de asemenea reuniuni de lucru în cadrul ICR Paris pentru definitivarea programului Salonului, echipa acestui centru, coordonată de Ramona Călin, având o activitate extrem de vastă și de dificilă, cerută de complexitatea evenimentelor organizate, dar de maximă eficiență.

În cursul întâlnirilor au fost stabilite toate detaliile care vor permite o prezență corespunzătoare a autorilor români în cadrul Salonului ce se va desfășura în 2013 sub deviza „Lettres roumains à l’honneur”, și va reprezenta pentru prezența literaturii române în străinătate o acțiune culturală de o anvergură fără precedent.

Număr de vizualizări :1128


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro