spot_img

”The Rest Is Tomorrow” la Galeria Galateca

Miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 20.00, la Galeria Galateca din București (C.A. Rosetti, nr. 2), va avea loc vernisajul expozitiei ”The Rest Is Tomorrow”, inițiată de Institutul Cultural Român și Galeria de artă aplicată Galateca. Expoziția face parte din sectiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week 2013.


Expoziția de modă The Rest Is Tomorrow a fost inițiată de ICR Londra, la invitația British Council și British Fashion Council de a participa la secțiunea International Fashion Showcase, parte din manifestarea London Fashion Week.

Șase designeri români de excepție au fost selectați de Institutul Cultural Român pentru a reprezenta România într-o competiție la care au participat 27 de țări.

Andreea Badala (Murmur), Lucian Broscatean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza și Carla Szabo, împreună cu designerul expoziteii Attila Kim, au fost apreciați la superlativ de juriul competiției, care a întrunit nume celebre ale criticii de specialitate internaționale: Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer și profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de modă Telegraph) și Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

Astfel, România a fost nominalizată pe lista scurtă alături de țări precum  Argentina, Austria, Estonia, Olanda, Portugalia, Scandinavia (Danemarca, Norvegia, Suedia) sau Elveția pentru premiul “Emerging Talent Award 2013”, acordat de British Council și British Fashion Council.

După îndelungi dezbateri, în care România a candidat pentru locul I, expoziția The rest is Tomorrow a obținut locul II, dar și atenția presei de specialitate și a juriului care a apreciat în mod deosebit creațiile și conceptul. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 februarie 2013, la prestigioasa Somerset House, sediul London Fashion Week.

”Expoziția României a fost foarte impresionantă și atent gândită – a spus Julian Roberts. Conceptul de backstage al unei defilări pe podium a fost prezentat extrem de imaginativ, iar creatțile designerilor au fost curajoase, dramatice și originale, cu o execuție impecabilă și tipare inovatoare. L-am remarcat în special pe Lucian Broscatean, cu o colecție excepțională.”

Osman Ahmed, unul dintre cei mai influenți bloggeri de modă, a afirmat: “Institutul Cultural Român este zilele acestea gazda unei expoziții surprinzătoare. Drapaje de pânză galbenă creează scenografia de culise, în care modelele se pregătesc de defilare, purtând ținute aproape exclusiv monocrome.”

Vernisajul de pe 13 februarie din Londra a adus la sediul ICR peste 150 de persoane – experții British Fashion Council, jurnaliști precum Hilary Alexander de la Telegraph, fotografi și bloggeri de modă, profesioniști din industria de fashion britanică, diplomați și public general – entuziasmați de creațiile designerilor și de expunerea inedită realizată de arhitectul Attila Kim, completată de un sound design la fel de original creat de Florentin Tudor.

Secțiunea International Fashion Showcase este dedicată proiectelor naționale organizate de institutele culturale străine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat de către un juriu de specialiști din lumea modei. ICR Londra participă pentru a doua oară în cadrul acestui proiect, după ce a debutat programul de promovare a designerilor români în Marea Britanie în 2010, prezentând până în prezent aproximativ 15 designeri români la Săptămâna modei de la Londra.

Galeria de artă aplicată GALATECA este sponsor și partener al proiectului. Astfel, prin bunăvoința ICR și a designerilor premiați, expozitța s-a mutat la București, în cel mai nou spațiu cultural al Capitalei. Începând cu 28 februarie 2013 și până pe 31 martie The rest is tomorrow vă așteaptă la GALATECA, pentru a admira creațiile designerilor români într-o scenografie aparte. La încheierea expoziției, o parte din piesele premiate de juriul excepțional al manifestării vor fi disponibile spre vânzare, pentru publicul pasionat de modă și piese unicat.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508