”The Rest Is Tomorrow” la Galeria Galateca

feb. 26th, 2013 | By | Category: Postcard

Miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 20.00, la Galeria Galateca din București (C.A. Rosetti, nr. 2), va avea loc vernisajul expozitiei ”The Rest Is Tomorrow”, inițiată de Institutul Cultural Român și Galeria de artă aplicată Galateca. Expoziția face parte din sectiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week 2013.


Expoziția de modă The Rest Is Tomorrow a fost inițiată de ICR Londra, la invitația British Council și British Fashion Council de a participa la secțiunea International Fashion Showcase, parte din manifestarea London Fashion Week.

Șase designeri români de excepție au fost selectați de Institutul Cultural Român pentru a reprezenta România într-o competiție la care au participat 27 de țări.

Andreea Badala (Murmur), Lucian Broscatean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza și Carla Szabo, împreună cu designerul expoziteii Attila Kim, au fost apreciați la superlativ de juriul competiției, care a întrunit nume celebre ale criticii de specialitate internaționale: Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer și profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de modă Telegraph) și Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

Astfel, România a fost nominalizată pe lista scurtă alături de țări precum  Argentina, Austria, Estonia, Olanda, Portugalia, Scandinavia (Danemarca, Norvegia, Suedia) sau Elveția pentru premiul “Emerging Talent Award 2013”, acordat de British Council și British Fashion Council.

După îndelungi dezbateri, în care România a candidat pentru locul I, expoziția The rest is Tomorrow a obținut locul II, dar și atenția presei de specialitate și a juriului care a apreciat în mod deosebit creațiile și conceptul. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 februarie 2013, la prestigioasa Somerset House, sediul London Fashion Week.

”Expoziția României a fost foarte impresionantă și atent gândită – a spus Julian Roberts. Conceptul de backstage al unei defilări pe podium a fost prezentat extrem de imaginativ, iar creatțile designerilor au fost curajoase, dramatice și originale, cu o execuție impecabilă și tipare inovatoare. L-am remarcat în special pe Lucian Broscatean, cu o colecție excepțională.”

Osman Ahmed, unul dintre cei mai influenți bloggeri de modă, a afirmat: “Institutul Cultural Român este zilele acestea gazda unei expoziții surprinzătoare. Drapaje de pânză galbenă creează scenografia de culise, în care modelele se pregătesc de defilare, purtând ținute aproape exclusiv monocrome.”

Vernisajul de pe 13 februarie din Londra a adus la sediul ICR peste 150 de persoane – experții British Fashion Council, jurnaliști precum Hilary Alexander de la Telegraph, fotografi și bloggeri de modă, profesioniști din industria de fashion britanică, diplomați și public general – entuziasmați de creațiile designerilor și de expunerea inedită realizată de arhitectul Attila Kim, completată de un sound design la fel de original creat de Florentin Tudor.

Secțiunea International Fashion Showcase este dedicată proiectelor naționale organizate de institutele culturale străine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat de către un juriu de specialiști din lumea modei. ICR Londra participă pentru a doua oară în cadrul acestui proiect, după ce a debutat programul de promovare a designerilor români în Marea Britanie în 2010, prezentând până în prezent aproximativ 15 designeri români la Săptămâna modei de la Londra.

Galeria de artă aplicată GALATECA este sponsor și partener al proiectului. Astfel, prin bunăvoința ICR și a designerilor premiați, expozitța s-a mutat la București, în cel mai nou spațiu cultural al Capitalei. Începând cu 28 februarie 2013 și până pe 31 martie The rest is tomorrow vă așteaptă la GALATECA, pentru a admira creațiile designerilor români într-o scenografie aparte. La încheierea expoziției, o parte din piesele premiate de juriul excepțional al manifestării vor fi disponibile spre vânzare, pentru publicul pasionat de modă și piese unicat.

Număr de vizualizări :1404


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro