“Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, leul care nu s-a lăsat păgubaş” de Shel Silverstein

feb. 20th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Arthur, în colecţia “Cărţile lui Radu”, a apărut volumul “Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, leul care nu s-a lăsat păgubaş” de Shel Silverstein , traducere de Alexandra Columban, ilustraţii de Shel Silverstein.

„Povestea lui Shel Silverstein despre leul Lafcadio, bogat şi celebru, îmbrăcat în costum şi iubitor de bezele, îi va face pe copii să râdă cu lacrimi, iar pe cei mari îi va pune serios pe gânduri.” (editorii)

Shel Silverstein (1930–1999), autorul şi ilustratorul acestei cărţi, a fost poet, cântăreţ, compozitor, muzician, caricaturist şi autor de cărţi pentru copii american.

Foarte tânăr fiind, întrucât nu ştia să danseze sau să se joace cu mingea, şi nici mare succes la fete nu avea, a început să scrie şi să deseneze.

A primit premiul Grammy pentru A Boy Named Sue (1970) şi a fost nominalizat la Oscar şi la Golden Globe pentru cântecul I’m Checkin’ Out din filmul Postcards from the Edge.

În cărţile destinate copiilor, Silverstein îşi ia numele de unchiul Shelby. Volumele sale au fost traduse în 30 de limbi şi s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

Număr de vizualizări :1856


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro