“Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”de Mircea Carp

feb. 7th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom a apărut volumul “Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”de Mircea Carp,cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Volum îngrijit de Veronica Nanu şi Florica Dobre. Prefaţă de Dinu Zamfirescu.

Cartea acoperă întreaga viaţă a lui Mircea Carp, din 1923, când acesta se naşte la Gherla, şi până în prezent. Autorul povesteşte atât experienţele şi evenimentele trăite în România, cât şi cele din viaţa de exilat. Sunt cuprinse în plus, în partea a doua şi în anexe, extrase din documentele Securităţii referitoare la Mircea Carp, diverse portrete sau impresii ale altora despre Mircea Carp.” (editorii)

MIRCEA CARP (n. 1923, Gherla), ziarist şi director-asistent la Europa Liberă (1979-1995). Militar de profesie, a luptat în cel de-al doilea război mondial; a fost rănit şi decorat. În 1946 este dat afară din armată din cauza activităţilor sale anticomuniste. Emigrează, în 1951, în Statele Unite, unde devine jurnalist si analist politic. Este mai întîi crainic, apoi redactor, Şeful Serviciului Românesc al postului de radio Vocea Americii. Din 1979 este redactor al programului „Actualitatea internaţională” şi, ulterior, director-asistent al Serviciului românesc la Radio Europa Liberă. În prezent locuieşte la München. De acelaşi autor la Editura Polirom: Vocea Americii în România (1969-1978), 1997.

Număr de vizualizări :1511


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro