Vizită cu ghidaj în expoziţia “Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, la MNAR

ian. 25th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, ora 11.00, la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti va avea loc o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”. Prezentarea este susţinută de Emanuela Cernea, curator al expoziţiei, specialist în cadrul Departamentului de Artă Veche Românească. Expoziţia este deschisă până pe 26 mai 2013.

Expoziţia „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului reuneşte, în premieră, 31 din cele 35 de fragmente de frescă care s-au păstrat până astăzi din ansamblul decoraţiei murale al bisericii Mănăstirii Argeşului, ctitoria voievodului Neagoe Basarab (1512-1521) – personaj istoric definitoriu pentru cultura românească.

Atribuite zugravului Dobromir din Târgovişte şi echipei sale, care finalizează pictura în 1526, frescele au fost extrase în 1882, în contextul restaurării bisericii, sub coordonarea arhitectului francez André Lecomte du Noüy, în perioada 1875-1887. Cele 31 de fragmente de pictură murală sunt redate astăzi publicului ca urmare a unui laborios proces de restaurare efectuat pe parcursul ultimelor două decenii de numeroşi specialişti.

Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la comunicare@art.museum.ro.

Număr de vizualizări :1218


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro