“Dictando” de Adrian Bodnaru

ian. 25th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 31 ianuarie 2013, ora 18:00, la Cartea de Nisip (Timişoara) va avea loc lansarea volumului de poezie “Dictando” de Adrian Bodnaru. Prezintă: Mircea Mihăieș și Marcel Tolcea. „Dictando”, carte apărută la editura Diacritic, este cel mai recent titlu semnat de Adrian Bodnaru și cuprinde 71 de poeme scrise în perioada 2009-2011.

Adrian Bodnaru s-a născut în 4 octombrie 1969. Este poet și editor. A debutat cu a bodnaru și alte verbe, Editura Marineasa, 1994. Au urmat:  noi și purtate, Editura Marineasa, 1996; toate drepturile rezervate, inclusiv Suedia și Norvegia, cu șapte desene de Dan Ursachi, Editura Brumar, 2000, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara; versuri și alte forme fixe, cu o exergă de Șerban Foarță & unsprezece semne de Dan Ursachi, Editura Brumar, 2002; ziua de apoimâine, cu un grid de Mircea Mihăieș & șapte laviuri de Loredana Tîrzioru, Editura Brumar, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara, O legătură de chei, Editura Cartea Românească, 2010, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara, Poliversuri, Editura Diacritic, 2012. A tradus, împreună cu Ilinca Ilian, volumul Altazor de Vicente Huidobro, Editurile Brumar și Diacritic, 2012.

A primit Premiul pentru Excelență Redacțională al Asociației Editorilor din România (2003) și Premiul AER pentru cea mai interesantă colecție (2000, 2003). A fost distins cu Premiul Pro Cultura al Consiliului Județean Timiș (2006). E prezent cu poezie în numeroase reviste de cultură, iar din 2003 deține în revista Orizont o rubrică permanentă în versuri.

Număr de vizualizări :1515


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro