Poetul britanic Peter Waugh, invitat la Scriitori la Tradem

ian. 21st, 2013 | By | Category: Postcard
Poetul britanic Peter Waugh este primul invitat din 2013 în cadrul proiectului cultural Scriitori la Tradem. Peter Waugh va susține un performance poetic, vineri, 25 ianuarie 2013, de la ora 16,30, la Casa de Cultură “Traian Demetrescu” a Municipiului Craiova. Proiectul a fost inițiat în 2010 de poetul Nicolae Coande, în colaborare cu Casa de Cultură Traian Demetrescu a Muncipiului Craiova (director, Alexandru Stuparu). În cadrul întâlnirilor desfășurate sub asuspiciile literaturii de calitate au fot invitați până în prezent numeroși scriitori români care au susținut recitaluri poetice sau conferințe despre activitatea lor literară. Dintre aceştia: Gheorghe Grigurcu, Nichita Danilov, Radu Aldulescu, Marian Drăghici, Mircea Bârsilă, Claudiu Komartin, Sorin Vidan, Vasile Baghiu, Peter Sragher, Paul Vinicius, Bogdan Ghiu, Adrian Mihalache, Michael Astner, Dumitru Ungureanu, Ioan Es. Pop, Radu Vancu, Dragoș Varga, Dan Sociu. Prezintă, Nicolae Coande.

Poetul britanic Peter Waugh s-a născut în 1956 în localitatea Barnet, în apropiere de Londra. Din 1981 locuiește la Viena și lucrează ca traducător liber-profesionist și profesor de engleză. Este co-fondator al Labyrinth (“Asociația Poeților de limbă Engleză din Viena”, întemeiată în 1993; co-editor al subdream, “Revistă de Poezie în Limba Engleză”, editorul volumelor de poezie ale asociației Labyrinth. A studiat poezie cu Allen Ginsberg, Anne Waldman, Jackson Mac Low, Ed Sanders, Andrew Schelling, Blixa Bargeld, Andrei Bitov, Henri Chopin și alții. A organizat și a participat la numeroase lecturi de poezie la Viena și în toată Austria, apărând și alături de formațiile Dunkler Sand și Karl Sayer Jazz Sextet, dar și împreună cu Primul Tetru-Lectură Vienez. Poezia sa este publicată în antologii și reviste din Anglia, SUA, Austria, Slovacia, Macedonia și Croația, ca și în broșurile Horizon Firelight (Lumina focului în orizont – 2000) și Haiku Butterfly Death Dream (Visul despre moarte al fluturelui Haiku – 2002). A tradus multe poezii, inclusiv volumele bilingve în germană și engleză Terminal de Klara Köttner-Benigni și Standpoints (Puncte de vedere) de Edith Sommer. A luat parte la mai multe festivaluri de poezie din Austria, Marea Britanie, Israel, Romania, Estonia, India, Germania, Muntenegru etc.
Pentru Peter Waugh, performance-ul poetic este un fel de a fi, iar cărțile publicate nu sunt importante, motiv pentru care a publicat doar un mic volum de versuri la Viena. Atunci când interpretează în modul lui personal poezie, el se însoțește adesea de percuție și o drâmbă, lucrează cu muzicieni precum saxofonistul italian de jazz Sandro Miori.
Premii: În anul 2009, în cadrul primului Festival-concurs Internațional de Poezie Slam de la Berlin, und au concurat pete 70 de poeți din 16 țări, Peter Waugh a ocupat un merituos loc 5.
Număr de vizualizări :1301


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro