Întâlniri poetice şi istorice, la Clubul Calderon

ian. 22nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 23 ianuarie 2013, ora 11.00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională al Primăriei Sectorului 2 (strada J.L. Calderon nr. 39, Bucureşti), actori îndrăgiţi ai scenei româneşti îşi dau întâlnire într-un maraton de recital din poeziile celor mai reprezentativi poeţi. Actorii Valeria Gagealov, Adela Mărculescu, Paula Sorescu Lucian, Adriana Guluţanu,  Doina Ghiţescu  şi cu participarea  ambasadorului Andrei Magheru vor recita din poeziile lui Nichita Stănescu, George Coşbuc, Vasile Alecsandri, George Bacovia, Nicolae Labiş, Mihai Eminescu. Programul va mai cuprinde un recital pregătit de studenţii anul I al Facultăţii de Artă Hyperion: Carmen Sascău, Nicholas Caţianis, Cătălina Ştefan.

Tot miercuri, 23 ianuarie, de la ora 16.00, la centrul „Calderon” va avea loc conferinţa susţinută de profesor Virgiliu Z. Teodorescu, dedicată unirii de la 24 ianuarie şi intitulată „TREPTELE UNIRII” –  partea I-a.

În opinia organizatorilor, pentru a înţelege trecutul este necesar să parcurgem, fie şi sumar, treptele ultimelor milenii care au generat o anumită notă definitorie a neamului de sedentari care, în ambianţa variatului relief din zona carpato – dunăreano – pontică a avut de depăşit nu numai rigorile unei clime variabile de la anotimp la anotimp, de la ciclurile climatice cu repercusiuni în asigurarea hranei în condiţiile de secetă, atât de plastic definite de vârstnicii care în anii vieţii au avut parte de anii „vacilor albe dar şi a celor negre”, determinându-i a fi observatori ai fenomenelor meteorologice ca şi a celor astrale.

Număr de vizualizări :1139


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro