Discul “Alcool”, după Ion Mureşan, lansat la Bucureşti

ian. 16th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, de la ora 21.00, la Clubul Ţăranului (şos. Kisseleff nr. 3, intrarea Monetăriei, Bucureşti), va avea loc lansarea discului „Alcool”, după Ion Mureşan. CD-ul a fost lansat de curând şi la Cluj şi conţine un cuvânt înainte: Ion Mureşan & Alexandru Andrieş, concert după „Cartea Alcool” cu: Bobo Burlacianu (voci, kazoo, etc), Cristi Rigman (voci, cajon, pahare, etc.) şi Ada Milea (voci & chitară). Copertă: Paul Mureşan.

“Cartea Alcool” de Ion Mureşan (editura Charmides, 2010) a fost desemnată Cartea de Poezie a anului 2010 în cadrul Galei Tinerilor Scriitori/CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2010 şi, de asemenea, a primit Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România (detalii aici).

Ion Mureşan (n. 1955) este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori din generaţia optzecistă, aşa zisa „generaţie în blugi”. A urmat cursurileFacultăţii de Istorie-Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1981. În acelaşi an a publicat primul volum de poezie, “Cartea de iarnă”, care i-a adus Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. Ulterior i-au apărut încă patru volume, atât în limba română cât şi în franceză şi germană. Cel mai recent este “Cartea Alcool” din 2010, de asemenea multipremiată. Mureşan este de asemenea eseist şi publicist. În 2005 a fost invitat să participe, alături de alţi 11 poeţi români,  la programul literar francez Les Belles Etrangères.

Număr de vizualizări :13549


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro