Bursele „Gabriela Tudor” 2013

ian. 14th, 2013 | By | Category: Eveniment

Bursele „Gabriela Tudor” (www.gabrielatudor.ro) lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor a fost o persoană de excepție care, prin iniţiativele şi proiectele realizate, ca şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale, a avut un rol esenţial în dezvoltarea scenei artistice româneşti. În perioada 2009 – 2012, bursa a fost realizată în parteneriat cu Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, ArtsLink cu sprijinul financiar al Trust for Mutual Understanding si a constat într-un stagiu de dezvoltare profesională de 4-6 săptămâni la Londra, Bucureşti şi Los Angeles de care au beneficiat Corina Bucea (manager www.fabricadepensule.ro), Raluca Pop (manager www.m3culture.ro), Mihaela Ion precum şi Irina Cios (curatoare, rezidentă în Los Angeles) şi Ben Pryor (curator şi manager american, rezident în România).

Fundația “Gabriela Tudor”anunţă continuarea programului şi lansarea bursei 2013 în management cultural într-un nou format, menit să sprijine formarea profesională şi mobilitatea managerilor culturali la început de drum, precum şi a proiectele lor culturale.

Bursa Gabriela Tudor 2013 în valoare de 3.000 €, este o inițiativă United Experts/Fundaţia Gabriela Tudor realizată cu sprijinul financiar oferit de Maria Rus Bojan, Fundaţia Project Stichting din Amsterdam şi Programul Cultural Elveţian în Romania.  Informaţii detaliate despre bursă şi calendarul de depunere a dosarelor de candidatură vor fi disponibile începând cu data de 17 ianuarie la adresa bursa@gabrielatudor.ro. Data limită de depunere a dosarelor de candidatură va fi 30 martie 2013, iar selecţia va fi realizată de o comisie internaţionala la începutul lunii aprilie.

Lansarea bursei Gabriela Tudor 2013 se va face în data de 16 ianuarie 2013, ora 19.00 la ZonaD – Bucureşti, spaţiul administrat de Fundaţia Gabriea Tudor din str. Iulia Haşdeu nr 3 – printr-un eveniment special la care vor participa Cosmin Manolescu, Corina Bucea, Raluca Pop şi Mihaela Ion. La finalul întâlnirii va fi prezentat filmul „Phoenix’05”, produs de Gabriela Tudor la finalizarea primului proiect de cooperare regională pe care l-a iniţiat în România şi care şi-a propus dezvoltarea  instituţiilor culturale în mediul rural din România. Filmul documentar “Phoenix’05” a fost realizat de Fundaţia Arte Vizuale din Bucureşti, în regia lui Titus Muntean.

Cei doritori să participe la eveniment sunt rugaţi să confirmaţi participarea la adresa de email cosmin@gabrielatudor.ro.

Număr de vizualizări :1155


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro