50 de ani de prietenie şi cooperare între Germania şi Franţa

ian. 27th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 ianuarie 2013, Heiner Wittmann este invitat la Timişoara de către Institutul francez în parteneriat cu Centrul Cultural German, pentru a susţine o conferinţă în limba germană şi una în limba franceză despre cei 50 de ani de prietenie şi cooperare dintre Germania şi Franţa.
„După trei războaie nimicitoare, o apropiere între Germania şi Franţa s-a petrecut în cea de-a doua jumătate a secolului XX, fundamentată de Tratatul franco-german din ianuarie 1963. De atunci, Germania şi Franţa sunt motorul integrării europene, indiferent de modalităţile de abordare a vicisitudinilor istorice, mai ales a crizei economice din 2008. Dialogul dintre Germania şi Franţa continuă să reprezinte un progres pentru Europa.” (organizatorii)


Heiner Wittman
a făcut studii de istorie, de ştiinţe politice, de literatură şi lingvistică franceză la Paris şi la Bonn, a publicat lucrări despre Sartre şi Camus şi este un specialist al relaţiilor franco-germane. În 2006 a lansat un blog franco-german, « France-Blog » (www.france-blog.info), care numără astăzi 1600 de articole.

Program conferinţe:

28 ianuarie
la ora 13 – conferinţa în limba germană, la liceul Nikolaus Lenau
la ora 17 – conferinţa în limba franceză, la salonul de ceai al librăriei Cărtureşti Mercy.

Număr de vizualizări :5031


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro