Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”, la Biblioteca Naţională a României

dec. 16th, 2012 | By | Category: Postcard

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează în perioada 17-21 decembrie 2012, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”, care va avea loc în noul sediul al Bibliotecii Naţionale şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Evenimentul are ca scop educarea, informarea şi implicarea copiilor şi adulţilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe în domeniul artelor spectacolului şi include pe parcursul a 5 zile spectacole de operetă şi musical ale Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, spectacole de păpuşi şi marionete din România şi din străinătate, spectacole muzicale, spectacole de magie, spectacole de teatru, concerte de colinde şi o serie de ateliere dedicate artelor spectacolului (jocuri teatrale, prezentare de instrumente muzicale, introducere în butaforie, arta costumului, balet şi dans popular sau pantomimă), artelor vizuale (pictură, artă foto, modelaj în lut) sau ateliere de lucru manual cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Festivalul se desfăşoară sub deviza “joacă-te şi învaţă” şi oferă participanţilor posibilitatea de a folosi arta ca mijloc de comunicare, răspunzând, în acelaşi timp, unei nevoi acute, care se manifestă atât în rândul familiilor aflate în căutarea unei oferte culturale de calitate, cât şi în rândul unor segmente de public care nu beneficiază în mod curent de o asemenea ofertă de spectacole.

Număr de vizualizări :1510


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro