27 de autori români, la Salonul Cărții de la Paris

dec. 14th, 2012 | By | Category: Eveniment

27 de autori români au fost selecționati de organizatorii Salonului Cărții de la Paris pentru a reprezenta literatura română în 2013, când România este invitată de onoare al acestui prestigios eveniment. Salonul cărții de la Paris se va desfășura între 22 și 25 martie 2013. Lista oficială a autorilor români selectionați: Gabriela Adameşteanu, Radu Aldulescu, Ştefan Baștovoi, Ana Blandiana, Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Petru Cimpoeşu, Nicoleta Esinencu, Florina Ilis, Doina Ioanid, Gabriel Liiceanu, Dan Lungu, Norman Manea, Alina Nelega, Andrei Oişteanu, Andrei Pleşu, Marius Popescu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Bogdan Suceavă, Ileana Surducan, Alex Tamba, Lucian Dan Teodorovici, Dumitru Țepeneag, Eugen Uricaru, Matei Vișniec și Varujan Vosganian.

În parteneriat cu Centrul Național al Cărții francez, Sindicatul Național al Editorilor francez, Institutul Francez, Ministerul Culturii din România și Radio România, Institutul Cultural Român organizează evenimentul « La Roumanie se LIVRE », România țară invitată de onoare la Salonul cărții de la Paris 2013.

Institutul Cultural Român a obținut pentru România statutul de țară invitată la acest eveniment, în anul 2013. Aceasta reprezintă o ocazie istorică pentru promovarea valorilor literaturii române. Vor fi reprezentate toate generațiile literaturii române, și toate genurile literare, plecând de la poezie, roman, eseu până la banda desenată. Publicul general și profesioniștii lumii literare și editoriale internaționale vor avea ocazia de a întâlni autorii români selectionați pe toată durata Salonului.

La această ediție a Salonului cărții de la Paris sunt reprezentate 45 de țări, iar 35 000 de vizitatori profesionişti ai lumii editoriale sunt așteptați. Anul trecut Salonul cărții a fost vizitat de aproape 190 000 de oameni. Mai mult de 2000 de autori şi 40 de țări au fost prezenți.

Număr de vizualizări :1458


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro