Un nou număr al revistei “Prăvălia culturală”

nov. 9th, 2012 | By | Category: Postcard

De curând a apărut un nou număr al revistei “Prăvălia culturală” (nr. 28/ 2012). Revista poate fi răsfoită la adresa http://pravaliaculturala.ro/. Invitatul special al revistei este Dan Mircea Cipariu, care a acordat revistei un interviu. Tot la rubrica interviu, regizorul Alina Rece a dialogat cu Marius Dobrin.

La dezbaterea de la tejghea, dedicată dramaturgiei româneşti de astăzi au răspuns autori de piese de teatru, dar şi spectatori avizaţi, cunoscători ai lumii teatrale: Ana-Maria Bamberger, Gellu Dorian, Carmen Firan, Mircea M. Ionescu, Laurenţiu Budau, Andreea Bratu, Gheorghe Truţă, Alexandra Davidescu şi Toma Grigorie.

Poezia este semnata Alexandru Ioan, iar la rubrica de proză se găsesc texte de Diana Adamek, Mircea Gheorghe şi Cornel Mihai Ungureanu.

Cronica literară este realizată de  Xenia Karo –  despre volumul lui Michel Onfray – „Prigoana plăcerilor. Edificarea unei erotici solare”, apărut la Humanitas, iar la rubrica Opinii, Cristian Sîrb scrie „Iubirea de departele”, gânduri după lectura cărţii-eseu a lui Gilles Zenou – „Priviri asupra condiţiei evreieşti”, Ed EST, traducere Liviu Ornea.

Cronica de film este semnată de Florentina Armaselu şi se referă la pelicula „Bucătarul” („Comme un chef”) a regizorului francez Daniel Cohen.

La rubrica inedit, „D’ale indragostelii”, un text al Carlei Berneanu, studentă la Jurnalism, iar la eveniment impresii de la conferinţe ţinute de Gabriel Andreescu şi Ioan Es Pop, de la lansarea cărţii „Singurătatea vine pe Facebook” de Dan Mircea Cipariu, de la colocviile revistei Mozaicul şi de la o lectură la Casa pentru Cultură din Varvor, judeţul Dolj. Tot impresii şi despre Săptămâna Caragiale la Teatrul Naţional Craiova, despre spectacolul de commedia dell’arte „Bărbierul din Sevilla” adus la Craiova de compania TeatroImmagine din Veneţia, despre o întâlnire a poeţilor Ionel Ciupureanu şi Alexandru Ioan la care s-a vorbit despre marginalitate, la club Electroputere. Puteţi parcurge şi programul Festivalului Craiova Muzicală.

Notele de călătorie despre Castelul Poenari sunt semnate de Marius Dobrin, iar fotografiile care ilustrează numărul 28 al „Prăvăliei culturale” sunt realizate de Mihaela Dumitraşcu.”, a scris Cornel Mihai Ungureanu.

Număr de vizualizări :1548


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro