Spectacol-lectură ”Nu ne-am născut în locul potrivit”, în Dianei Patru

nov. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 noiembrie 2012, de la ora 19.30, în Dianei Patru (str. Dianei nr. 4, București), va avea loc spectacolul-lectură ”Nu ne-am născut în locul potrivit” de Alice Monica Marinescu și David Schwartz. Cu: Alexandru Fifea, Alexandrina Halic, Katia Pascariu, Andrei Șerban, Silviana Vișan. Textul ”Nu ne-am născut în locul potrivit” a câștigat premiul Talking About Borders 2011 și va avea premiera în luna mai 2013 la Badisches Staatstheater din Karlsruhe. După spectacol va avea loc o discuție cu publicul.

Cinci oameni de vârstă, etnie și condiție socială diferite își povestesc experiența refugierii, între alienarea în țara în care te-ai născut și aventura adaptării în țara refugiului.

O pensionară evreică născută în România evocă copilăria trăită în Uzbekistan pe fondul prigoanei fasciste.

Un palestinian născut în Kuweit vorbește despre tragedia lipsei de patrie și despre România anilor ’90, văzută din perspectiva refugiatului dintr-o țară petrolieră.

O tânără creștină irakiană caută cu disperare un loc de muncă în București.

Un tânăr afgan rememorează experiența traumatică a vieții de refugiat în Iran și își face planul de fugă spre vest.

O refugiată din Serbia învață pe de rost constituția României pentru examenul de cetățenie.

Un text despre lumea invizibilă a refugiaților și apatrizilor; despre viața într-o lume a regulilor care îngrădesc, a legilor care nu se respectă și a granițelor care destramă familii și comunități.
Alice Monica Marinescu și David Schwartz au scris piesa Nu ne-am născut în locul potrivit în urma a multiple întâlniri, discuții și interviuri cu persoane (foste) refugiate și apatride din trei comunități diferite: refugiații afgani din Tadjikistan, persoanele cu statut de refugiat din București și rezidenții căminului de persoane vârstnice al comunității evreiești din București.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Contact rezervări: 0745208186

Număr de vizualizări :1186


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro