Premieră de teatru radiofonic pentru copii, la Radio România Cultural

nov. 3rd, 2012 | By | Category: Proiecte

Luni, 5 noiembrie, 2012, ora 11:00, la Hotel Ramada Majestic (Calea Victoriei, Bucureşti), iubitorii teatrului radiofonic sunt invitaţi la audiţia în avanpremieră a trei spectacole dedicate copiilor, părinţilor şi bunicilor: „Humpty Dumpty”, „Bomboanele fermecate” şi „Fetiţa care avea un urs” de Lyman Frank Baum. Noile producții realizate de Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii vor fi transmise în premieră absolută la Radio România Cultural, sâmbătă, 10 noiembrie, 2012, ora 9.00.

„Cunoscut publicului din România ca autor al „Vrăjitorului din Oz”, americanul L.F. Baum (1856-1919) a scris, cu har şi o originalitate ieşită din comun, multă literatură dedicată copiilor. A fost totodată un mare om de teatru, nu atât prin scenarii proprii, cât, mai ales, prin felul în care i-a susţinut (inclusiv material) pe unii dintre contemporanii săi din domeniul scenei.

Textele lui Baum, inedite în limba română, au fost traduse şi dramatizate de Sanda Socoliuc. Direcţia de scenă i se datorează lui Toma Enache, care le oferă ascultătorilor o nouă probă de virtuozitate, de măiestrie regizorală, în susţinerea dinamismului şi a fluidităţii celor trei spectacole radiofonice.

Annemary Ziegler, Ion Haiduc, Eugen Cristea, Liliana Pană, Teodora Calagiu Garofil, Adrian Anghel, Liviu Cheloiu, Malina Tomoioagă, Armand Calotă, Cristina Cabel sunt actorii care dau viaţă personajelor lui Frank Baum. Din distribuţii fac parte şi doi copii: Ana Maria Ţoghină, care, la cei 8 ani împliniţi de curând, joacă rolul principal din „Fetiţa care avea un urs” cu  degajarea proprie unei actriţe experimentate şi Laura Creiniceanu, elevă în clasa a cincea, foarte convingătoare parteneră de „scenă radiofonică” a actorilor profesionişti.

Stelică Muscalu (în „Humpty Dumpty” şi „Bomboanele fermecate”) şi Patricia Prundea (în „Fetiţa care avea un urs”) semnează, cu excelenţă şi sensibilitate, regia muzicală.

Din echipa de creaţie mai fac parte: ing. Mirela Georgescu, care semnează cu acurateţe şi fantezie regia tehnică şi Milica Creiniceanu, care a asigurat, cu bună stăpânire a mijloacelor specifice, regia de studio. Producătorul spectacolului: Sanda Socoliuc.”, au transmis organizatorii.

Număr de vizualizări :2319


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro