Despre poezia germană din România la Cafeneaua critică

nov. 18th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 20 noiembrie 2012, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua critică. Această ediţie propune o lansare-recital-dezbatere despre poezia germană din România, cu pornire de la ediţia a II-a a antologiei “Vînt potrivit pînă la tare. Tineri poeţi germani din România”, realizată de Peter Motzan şi tradusă de Ioan Muşlea (ediţia I, Editura Kriterion, 1982; ediţia a II-a, Editura Tracus Arte, 2012). Întâlnirea va avea loc în cadrul colocviului Aktionsgruppe Banat/ Grupul de acţiune Banat după 40 de ani, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române, în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi cu Şcoala doctorală a Facultăţii de Litere din Universitatea Bucureşti (19-20 noiembrie). Participă: Werner Kremm, William Totok, Gerhardt Csejka, Georg Herbstritt, Ion Pop, Virgil Mihaiu, Magda Cârneci, Bogdan Ghiu, Cosmin Dragoste şi alţii. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara (uneori miercuri).

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro