„Sonetele din Suabia”, de Dan Dănilă

nov. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La editura Limes, în colecția „Magister”, a apărut cartea de versuri „Sonetele din Suabia”, de Dan Dănilă.

„Este a doua carte de versuri, după „Atlantida există”, apărută anul trecut, semnată de cunoscutul poet, traducător și pictor român stabilit de ani buni în Germania. De această dată, Dan Dănilă reușește performanța de a se exprima în forma aparent constrângătoare, dar care pentru el se dovedește a fi extrem de încăpătoare, a sonetului clasic. Iată și o mostră:

„Vrajbe cu fier și dragoste cu miere / prin nerăbdarea anilor trecură, / le caut urma stinsă ca o bură / la căpătâi, dovezi de înviere // în tainiță agonisind avere / culori, miresme, tot ce nu apasă / mai mult decât o carte – nu am casă / de melc în labirint, o mângâiere // ecoul stins al corzilor de iarbă / rotește și se zbate până piere, / ofranda e mai grea decat o salbă / ca fumul rechemat de adiere / nedumerit voi face calea-ntoarsă, / inimă întrebând pădurea arsă…” (Mircea Petean)

Număr de vizualizări :1123


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro