“Jucăria mortului” de Constantin Acosmei

nov. 9th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 15 noiembrie 2012, ora 19.00, la Librarium Palas (Iaşi), va avea loc lansarea volumului de poezie “Jucăria mortului” de Constantin Acosmei, apăruta la editura Casa de Pariuri Literare. Invitaţi, alături de autor: Emil Brumaru şi Bogdan Creţu.

„Acosmei a rămas (ca şi Ruxandra Novac) autorul unei singure cărţi. Majuscula se subînţelege. Şi totuşi, avem în ecuaţie un element nou: apariţia într-o ediţie revăzută, la o editură, Casa de pariuri literare, care se bate pentru drepturile şi pentru vizibilitatea scriitorilor ei. Cei care nu l-au citit pe Acosmei îl vor citi acum; cei care l-au citit îl vor reciti. Dacă e să aleg două nume de poeţi profund diferiţi care să ducă mai departe partiţia Mircea Cărtărescu-Ion Mureşan şi Cristian Popescu-Ioan Es. Pop, voi opta pentru Constantin Acosmei-Marius Ianuş: iată faţa cu două obraze şi structura de rezistenţă a poeziei de azi.“ (Daniel Cristea-Enache, selecţie din prefaţă, mai 2012)

Număr de vizualizări :1416


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro