„Trei ţări, aceeaşi limbă”: Germania, Austria, Elveţia, la Gaudeamus

nov. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Duminică, 25 noiembrie 2012, începând cu ora 12.00, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus (Sala Cupola), va avea loc prima conferință de presă dedicată invitatului de onoare la Bookfest 2013. Despre proiectul „Trei ţări, aceeaşi limbă”: Germania, Austria, Elveţia – invitate de onoare ale Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2013, vor vorbi: Beate Kohler (directoarea Goethe-Institut Bukarest), Elisabeth Marinković (directoarea Forumului Cultural Austriac), Marc Bruchez (ataşat cultural al Ambasadei Elveţiei în România) şi Grigore Arsene (preşedintele Asociaţiei Editorilor din România). În cadrul conferinţei de presă, invitaţii vor oferi atât date despre prezenţa autorilor de limbă germană la cea de-a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, cât şi date despre pieţele de carte din Germania, Austria şi Elveţia.

„Trei ţări, aceeaşi limbă” este un proiect de promovare a autorilor de limbă germană, iniţiat de Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt. Prima ediţie a acestui proiect a avut loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Göteborg, ediţia 2011.

Organizatorul evenimentului de la Gaudeamus, dar şi al programului de comunicare şi promovare a autorilor de limbă germană prezenţi la Bookfest 2013 este Agenţia Headsome Communication.

Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România (principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural), sub egida Federației Editorilor din România.

Număr de vizualizări :1349


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro