”Four Doors and Other Stories/Patru Uși și alte povești” de A.G Billig

nov. 28th, 2012 | By | Category: Postcard

De curând, scriitoarea româncă A.G. Billig a debutat direct în limba engleză, cu un volum de proză scurtă. Lansat pe 14 noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul ”Four Doors and Other Stories” (“Patru Uși și alte povești”) include douăsprezece povestiri scurte, ce au ca temă  principală iubirea.

“Fiecare dintre noi se ascunde într-o singură viață în spatele a sute de porți sufletești. Și în spatele fiecărei porți este păstrată o altă poveste despre noi, o mică istorie trăită și închisă în uitare. A.G. Billig invită cititorul prin culuarele sale interioare, unde adesea fetița din vechime se privește prin ochii femeii de mai târziu și trebuie să recunosc, pentru lumea tăcută a senzualului, cuvintele ei nu dezvrăjesc farmecul povestirii,” a spus scriitorul și istoricul Adrian Majuru.

“Am fost foarte încântați să o întâlnim pe A.G. la London Book Fair 2012. Suntem mereu în căutarea unor noi si interesanți autori și A.G. este cu siguranță unul dintre ei! Stilul ei poetic și spiritual de a scrie, ne permite să pătrundemnu doar în interiorul unor călătorii personale de auto-cunoaștere, dar și unor tipuri și mesaje de dragoste diferite. O lectură captivantă care ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarele creații literare”, a declarat Mark Pearce, CEO – MP Publishing

Cele douăsprezece povestiri incluse în volumul ”Four Doors and Other Stories” ilustrează faptul că, atunci când ne deschidem inima, putem simți iubirea pretutindeni: în îmbrățișarea unei mame, în sunetele ca de trompetă scoase de un elefant, într-un val care îți alintă glezna, în privirea plină de pasiune a unui fost iubit, în sunetul unui pian, în nodul unei batiste uitată pe o masă.

A.G. a început să scrie la vârsta de opt ani însă a decis să se dedice în exclusivitate activității literare la începutul lui 2012. În aprilie, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referință ale industriei de gen,”London Book Fair” și a găsi un agent literar care să o reprezinte. Câteva luni mai târziu, la sfârșitul lui iunie 2012, A.G. a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie,  primul ei contract în calitate de scriitoare.

”Din păcate, în peste 90 % din cazuri, mass-media prezintă o imagine deformată a României și a românilor, cultivându-se imaginea unui popor decăzut, gregar și plin de defecte. Se vorbește prea puțin despre oamenii de valoare – numeroși, de altfel, și prea mult despre personaje neinteresante. Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm asta, pornind de la un simplu gând și trecând la fapte. Mă bucur că volumul va fi promovat și în Statele Unite de către o agenție de PR din Los Angeles. Inseamnă o bilă albă în plus pentru țara în care m-am născut”, a spus A.G. Billing.

”Four Doors and Other Stories”  este disponibilă pe toate marele rețele de distribuție on-line, inclusiv Amazon, Amzon UK, iBooks, Barnes & Noble.

Mai multe despre autoare, găsiți pe site-ul oficial: www.agbillig.com și pagina de facebook, www.facebook..com/A.G.Billig.

A.G. Billig s-a născut în București, dintr-un  tată francez și mamă româncă. Este absolventă a Universității București, Facultatea de limbi și literaturi străine, și a urmat cursurile Masterului de comunicare și relații publice, în cadrul SNSPA. La începutul anului 2012, după o carieră de succes în mass-media și comunicare, revine la vocația descoperită în copilărie: scrisul. A.G. este o persoană extrovertită, căreia îi place să călătorească, să facă sport și să danseze. A.G. Billig locuiește în București și lucrează deja la următorul volum, un roman inspirat de călătoria inițiatică pe care a făcut-o în Brazilia, în 2010.

M P Publishing este o editură independentă fondată în 2008 de către Mark Pearce, cu scopul de publica cărți de ficțiune și non –ficțiune de calitate și cu misiunea de a descoperi și a aduce pe piața literară noi voci talentate. Investiția în proiecte literare a început în 2002,  prin înființarea unei companii surori în Isle of Man, Marea Britanie. In timp, compania s-a transformat în MP Publishing Limited, cu peste 400 de titluri publicate, atât în format standard cât și digital. Mai multe detalii pe: www.mppublishingusa.com

Număr de vizualizări :2236


One Comment to “”Four Doors and Other Stories/Patru Uși și alte povești” de A.G Billig”

  1. […] full article here.   Tags: A.G.Billig, Four Doors and Other Stories, MP Publishing « ELE.RO […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro