“România, citeşte-mă!”, campanie naţională de încurajare a lecturii

nov. 20th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbata, 24 noiembrie, ora 12.00, în cadrul Târgului Internaţional de Carte “Gaudeamus-Carte de Învăţătură”, Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România invită publicul la un nou eveniment din cadrul campaniei naţionale de încurajare a lecturii “România, citeşte-mă!”. Cu această ocazie va avea loc o discuţie privind evoluţia pieţei de carte din România şi se vor căuta răspunsuri la întrebări precum “ce e de facut pentru orientarea individului de la cele mai fragede vârste către consumul de cultură scrisă.“

În acest sens, FEDCR iniţiază în cadrul acestei campanii concursul naţional de lectură adresat elevilor claselor a patra, aducând în atenţia acestora – prin intermediul unei broşuri ce va fi distribuită gratuit – atât fragmente din texte clasice, cât şi scrieri ale unor autori români contemporani (Mircea Cărtărescu, Dan Mircea Cipariu, Brânduşa Luciana Grosu, Cezar-Paul Bădescu, Ioana Pârvulescu).

Copiii prezenţi la Gaudeamus vor putea asculta aceste texte în lectura autorilor Cezar-Paul Bădescu, Brânduşa Luciana Grosu şi Dan Mircea Cipariu sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 12.00 in Pavilionul Central (Romexpo), nivelul 4.50, la standul 235.

Campania “România, citeşte-mă!” a luat naştere în contextul în care, în lipsa unei strategii naţionale de dezvoltare a culturii scrise, industria editorială întâmpină mari greutăţi în promovarea  cărţii şi a lecturii, studiile recente indicând o scădere îngrijorătoare a pieței de carte din România – 22% dintre români nu citesc nicio carte, în timp ce doar unul din cinci citește doar o carte pe an (conform studiului IRES 2011).

“Pe o piață cu un consum de carte ce plasează țara noastră pe ultimul loc din Uniunea Europeană, considerăm de importanță majoră desfășurarea unei campanii care să promoveze lectura ca principal instrument de dezvoltare personală și socială.”, a declarat Lucia Ovezea, președintele FEDCR.

Mai multe informaţii: http://www.youtube.com/watch?v=vh3uOLSYwVs

Număr de vizualizări :2048


One Comment to ““România, citeşte-mă!”, campanie naţională de încurajare a lecturii”

  1. […] Agenţia de carte Acest articol a fost citi până acum de 1 ori. TweetArticole similareProgramul lansărilor […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro