“Dialoguri fundamentale” de Ion Bădoi

nov. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 5 noiembrie 2012, ora 14:00, la Librăria Mihail Sadoveanu (bd. Magheru, nr. 6-8 , Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Dialoguri fundamentale” de Ion Bădoi, Editura Vremea. Vor vorbi: Eugen Popescu – Preşedinte Fondator – „Fundaţia Naţională Pentru Românii de Pretutindeni”; Radu Baltasiu – Prof. univ. dr., Director al Centrului European de Studii în probleme etnice al Academiei Române; Silvia Colfescu – Director al Editurii Vremea.

„Având convingerea că sunt mult mai multe răspunsuri care aşteaptă întrebări, decât întrebări care așteaptă răspunsuri, mi-am propus ca aceste dialoguri să fie un îndemn, o confesiune, dar și un drum de plecare, cu speranţa că împreună vom dinamita anumite inerţii, că vor fi încurajate energiile care trebuie puse în slujba binelui naţional, că se vor trezi elitele româneşti din această indiferență ce pare imuabilă.
Dialogul este preferabil monologului, chiar şi numai pentru atributul acestuia de a fi un mijloc direct de comunicare şi cunoaştere reciprocă, de a fi un mijloc de ieşire din singurătatea orbitei noastre existenţiale, care se găseşte uneori la ani lumină distanţă de cei de lângă noi.
Pentru mine, dialogul înseamnă puterea şi îndrăzneala de a mai pune întrebări într-o lume care se abandonează din ce în ce mai mult monologului, dar şi curajul de a răspunde şi de a-ţi asuma răspunsurile. Ceea ce nu este chiar foarte simplu. Fiecare om are dreptul la o opinie, dar şi obligaţia de a o exprima. Dacă toţi am gândi la fel, ar fi mult mai periculos decât atunci când altul gândea pentru noi! Provocând dialogul, încercăm să-l reînvăţăm.
Am îndrăznit să cutez a afla, împreună cu partenerii mei de dialog, ce-i lipseşte poporului român să-şi recapete vechile maluri ale existenţei sale, să se unească în cadrul aceleiaşi limbi, să se închine sub acelaşi steag tricolor, să se privească în ochii prea multă vreme înlăcrimaţi şi să-şi spună unul altuia – frate.” – Ion Bădoi

Ion Bădoi este licenţiat în ştiinţe juridice al Facultăţii de Drept de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Ion Bădoi a debutat literar în Teleormanul, încă de la 17 ani. În anii `70-`80, a fost jurnalist la cotidianul Drum nou din Braşov, iar după 1990 la Gazeta de Transilvania, şi la alte publicaţii. Actualmente, este director fondator şi proprietar al săptămânalului Opinia Teleormanului din 15 ianuarie 2009.
Dintre apariţiile editoriale aflate sub semnătura lui, amintim culegerea de versuri „Glasurile câmpiei”, antologiile „Rodul câmpiei” şi „Femeia, un argument al libertăţii” precum şi recentele „Dialoguri fundamentale”, apărute la Editura Vremea, colecţia  „Fapte, Idei, Documente”.

Număr de vizualizări :1226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro