“Cristofi Cerchez, un vechiu architect din Bucureşti” de drd. Oana Marinache

nov. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 13 noiembrie 2012, ora 18,00, la sediul Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti (Str. Ion Ghica 11), va avea loc o întâlnire cu “Cristofi Cerchez, un vechiu architect din Bucureşti”. Asociaţia Art Conservation Support va lansa primul volum din Colecţia Monografii, cartea dedicata arhitectului şi inginerului român de origine armeană, Hristea ”Cristofi” Cerchez, autor drd. Oana Marinache, Editura ACS, 2012. Invitaţi: Excelenţa Sa, domnul dr. Jirí Sitler – Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cehe în România; dr. Simona Condurăţeanu – nepoata arhitectului; dr. Cezara Mucenic, istoric de artă; dr. arh. Ruxandra Nemţeanu.

Proiectul editorial a fost realizat cu sprijinul finaciar al Uniunii Arhitecţilor din România, din Timbrul arhitecturii, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România.

“Cartea urmăreşte să restabilească locul binemeritat al arhitectului Cristofi Cerchez în istoria   Bucureştiului şi istoria arhitecturii româneşti. Din punctul de vedere al lucrărilor proiectate, este o primă încercare de a pune laolaltă toate sursele de informaţii, documente, planuri existente în acest moment. Cea de-a doua perspectivă a lucrării se doreşte una teoretică, de identificare a viziunii arhitectului asupra artei  şi  arhitecturii ”rumâneşti”,  de  evidenţiere  a  surselor de   inspiraţie ce au stat la baza unui patrimoniu arhitectural cuprins în mai bine de 45 de ani.

Arhitectul Cristofi Cerchez este pe nedrept uitat astăzi. A rămas în amintirea protipendadei bucureştene ce se plimba la şosea cu trăsurile pentru a asculta clopoţeii vilei dr. Nicolae Minovici, realizată de el în 1905.”, au scris editorii.

Număr de vizualizări :1425


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro