Ștefan Câlția la „Cafeneaua critică”

nov. 14th, 2012 | By | Category: Postcard

Joi, 15 noiembrie 2012, ora 19:00, în Club A din Bucureşti va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua Critică. Invitat: pictorul Ştefan Câlţia. La Cafeneaua critică, Ștefan Câlția va vorbi despre viața și opera sa. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

În acest an aniversar (maestrul Ştefan Câlţia a devenit recent septuagenar), Galeria Posibilă din București, condusă de Matei Câlția, fiul său, a organizat un ciclu de expoziții speciale, unele cu câte o singură lucrare a artistului, sub titlul Șapte povești cu Ștefan Câlția. În această perioadă, publicul poate vizita „capitolele” V și VI ale acestui proiect: Stejar pentru Rege – Flori pentru Regină la Galeria AnnArt (1 noiembrie-8 decembrie 2012, singurul „capitol” plasat în alt spațiu) și Desen mare la Galeria Posibilă (8 noiembrie-1 decembrie 2012).

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara (uneori miercuri).

Număr de vizualizări :1118


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro