Shani Diluka şi Andrei Licareţ, pe scena Ateneului Român, cu ocazia a 150 de ani de la naşterea lui Debussy

oct. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 9 octombrie 2012, ora 19.00, la Ateneul Român (Sala Mare) din Bucureşti, Ambasada Franței în România şi Institutul Francez din Bucureşti, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu organizează un recital de pian de excepție cu SHANI DILUKA ṣi ANDREI LICAREȚ, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea compozitorului Debussy. “Marea Zi Debussy” marchează Anul Debussy în Franța.

SHANI DILUKA a fost  invitată să susțină concerte la Concertgebouw din Amsterdam, la Salle Pleyel sau la Cité de la Musique din Paris. Shani Diluka colaborează constant cu Orchestra Filarmonică a Radio France, cu Sinfonia Varşovia, cu Orchestra Filarmonică din Monte-Carlo și concertează sub bagheta unor dirijori precum  L. Foster, V. Fedosseïev, E. Gullberg Jensen, K. Ryan. Interpretă pasionată de muzica de cameră, colaborează constant cu quatorurile Prazak, Ebène, Modigliani, dar și cu muzicieni precum V. Erben, S. Shoji, S. Gabetta, T. Bergenza, N. Dessay. Încă din 2007 albumele sale au suscitat entuziasmul presei de specialitate, fiind desemnată Înregistrarea anului de către ARTE. Choc de către revista Monde de la Musique și 10/10 de către Classics Today, în 2011 obținând chiar distincția « 5 Diapasons » și premiul revistei Gramophone.

De la debutul său în 1993 cu orchestra „Jeunesses Musicales”, ANDREI LICAREȚ a acumulat un vast repertoriu, de la baroc până la muzică contemporană. A susținut deja numeroase recitaluri și concerte cu reputate orchestre din țară și străinătate, sub bagheta unor mari dirijori  precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi ș.a. Din 2000, a susținut recitaluri la Praga, Berlin, Madrid, Istanbul, Salonic și, desigur, Paris. Aparițiile tânărului pianist Andrei Licareț în sălile de concert din România și din străinătate  l-au făcut cunoscut publicului și criticilor de specialitate care au apreciat elogios arta sa pianistică și l-au impus ca un reprezentant de valoare al generației sale.

Număr de vizualizări :1281


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro