Scriitorul Cătălin Dorian Florescu, la Berlin

oct. 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 19 octombrie 2012, ora 19:30, la sediul ICR Berlin va avea loc o lectură susţinută de Cătălin Dorian Florescu. Scriitorul va citi fragmente din cele mai recente romane, „Zaira” și „Jacob beschließt zu lieben”, ultimul roman fiind desemnat Cartea anului 2011 în Elveţia, cel mai important premiu care se acordă literaturii de către Uniunea Editorilor şi a Librarilor din Ţara Cantoanelor. Evenimentul are loc la iniţiativa Societății Româno-Germane din Berlin (Deutsch-Rumänische Gesellschaft Berlin).

Paralel cu lectura va avea loc și deschiderea expoziției „La mare/Am Meer”, semnată de pictorul Raul Cio.
Evenimentul va fi moderat de doamna Hermine Untsch de la Deutsch-Rumänische Gesellschaft Berlin.

Cătălin Dorian Florescu a părăsit România în 1982 şi s‑a stabilit la Zürich, unde a studiat psihologia. A lucrat 6 ani ca psihoterapeut în domeniul reabilitarii persoanelor toxicodependente. Romanul „Wunderzeit“/„Vremea minunilor“, publicat la editura Pendo în 2001, a fost distins, printre altele, cu premiul Cartea de Limba Germană a anului din partea Fundaţiei Elveţiene Schiller. Au urmat povestiri publicate în diferite antologii şi romanele „Der kurze Weg nach Hause“/„Drumul scurt spre casă“, „Der blinde Masseur“/„Maseurul orb“ şi „Jacob beschließt zu lieben“/„Iacob se pregăteşte să iubească“. Cătălin Dorian Florescu semnează, de asemenea, eseuri şi articole în diferite publicaţii elveţiene, germane şi austriece. A fost desemnat scriitorul oraşului Dresda în 2008. În 2012 a primit Premiul Joseph von Eichendorff pentru întreaga operă literară.

Raul Ciosici s-a născut în 1979, la Lugoj, dar trăiește la Stuttgart și Berlin, unde a studiat artele plastice la Staatlichen Akademie der Bildenden Künste Stuttgart. În Germania a avut mai multe expoziții de grup, iar în Romania a expus la Galeria UNA, H’art, Palatul Stirbey.

Număr de vizualizări :1042


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro