Salonul de Iarnă al Medicilor, ediţia a 42-a

oct. 11th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 16-28 octombrie 2012, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va avea loc ediţia a 42-a a tradiţionalul Salon de Iarnă al Medicilor. Vernisajul va avea loc marţi, 16 octombrie, ora 13:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Cu acest prilej, va fi lansat un Catalog retrospectiv.

“Acest catalog încheie, într-un fel, o etapă. Din 2007, adică de 5 ani, mă ocup de Salonul de iarnă al medicilor – mai întâi împreună cu domnul profesor Dumitru Dumitraşcu, apoi singură. În aceşti ani am asistat creaţia artistică a colegilor mei, medicii plasticieni, ca redactor al pliantelor succesive, dar şi al marelui album retrospectiv Salonul de iarnă al medicilor. 1966-2009, marea noastră izbândă. De asemenea, în aşteptarea unui site special, am găzduit Salonul pe site-ul meu personal (www.laurapoanta.ro), punând la dispoziţia tuturor informaţii despre ediţiile anuale.

De-a lungul celor 42 de ediţii, au expus pictură, grafică, sculptură, fotografie, artă decorativă 275 de medici şi farmacişti din toată ţara, de la Cluj-Napoca şi Bucureşti la Baia Mare, de la Timişoara la Iaşi şi Oradea, de la Braşov la Galaţi şi Sibiu. În aceşti din urmă 5 ani, au expus 64 de medici-plasticieni. Tot mai mulţi tineri ni se alătură, aducând un aer proaspăt şi îndrăzneţ simezelor Muzeului de Artă Cluj-Napoca (partener generos şi constant al Saloanelor). Să aşteptăm, aşadar, cu încredere ediţiile viitoare!” (Dr. Laura Poantă)

Număr de vizualizări :1164


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro