Poetul Adrian Popescu, laureat al Turnirului poetic de la Efes

oct. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 24-28 septembrie 2012, la Kușadasî, în apropierea cetății Efes, a avut loc Turnirul poetic „Cununa de lauri de la Efes”, organizat de Uniunea Scriitorilor din România. Juriul a fost condus de Gabriel Chifu, laureat al ediţiei precedente. În competiţie au participat scriitori români din trei filiale ale USR: din Iaşi, Craiova şi Arad -Timişoara. După trei runde de confruntări s-au acordat premii pentru “poetul turnirului”, pentru “popularitate” şi un premiu al celei mai bune echipe, prin cumularea voturilor. Adrian Popescu și filiala USR Arad au câștigat premiile individual și respectiv pe echipe ale Turnirului Poetic de la Efes, iar Lucian Vasiliu premiul pentru “popularitate”.

În prima etapă a concursului au citit toți cei 18 poeți din competiție, reprezentând cele trei filiale angajate: Craiova (câștigătoare a ediției precedente, la Olimp), Arad și Iași.

Juriul, condus de Gabriel Chifu, laureat la ediția precedentă, a  ales 11 poeți care au concurat în semifinală, dintre ei alegându-se apoi cei patru finaliști și echipa câștigătoare care va organiza competiția anul viitor. Recitalul inaugural a durat două ore și jumătate și a fost de un nivel foarte bun, unanim apreciat de juriu, concurenți și public.

După semifinală, patru poeți au avut recitalurile decisive, urmate de decernarea premiilor: premiul pe echipe, premiul publicului și trofeul (realizat de artistul Marcel Voinea) Cununa de Lauri. De asemeni, în ultima zi, laureatul din 2011 a susținut un recital poetic.
În urma deliberărilor juriului, Adrian Popescu și filiala USR Arad au câștigat premiile individual și respectiv pe echipe ale Turnirului Poetic de la Efes. În finala de patru, au concurat, alături de Adrian Popescu și Ioan Moldovan, Gh. Mocuța și Lucian Vasiliu. Acesta din urmă a primit premiul publicului stabilit prin votul secret al tuturor celor prezenți.

În zilele manifestării, concurenții, juriul și organizatorii au vizitat locuri cu o mare semnificație pentru cultura lumii, aflate în regiune.

Realizarea acestui eveniment a fost posibilă prin generozitatea unor instituții care s-au implicat decisiv în suținerea sa: Primăria Sectorului 2 – București, Primăria Municipiului Iași, Consiliul județean Neamț, Primăria Oradea, Primăria municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj, Compania EL PRECO, Craiova.

Număr de vizualizări :1543


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro