spot_img

Moment de bilanţ la încheierea proiectului COMPEDIT

Vineri, 28 septembrie 2012, la sediul ADEPC  (str. Petru Maior nr. 32, Bucureşti) a avut loc o conferinţă de presă prilejuită de încheierea proiectului COMPEDIT – „Creşterea Competitivităţii Economice prin Orientarea Profesională, Calificarea şi Recalificarea Persoanelor Angajate din Sectorul Editorial POSDRU/80/2.3/S/59533”, manager de proiect Lucia Ovezea. Redăm integral comunicatul trimis de echipa COMPEDIT:

“Toamna, în mod tradiţional, culegem roadele… să numărăm între ele şi roadele activităţii desfăşurate timp de 27 de luni de echipa de experţi care a condus Proiectul COMPEDIT, un acronim pentru “Creşterea competitivităţii economice prin orientarea profesională, calificarea şi recalificarea persoanelor din sectorul editorial”. Ţelul propus, respectiv contribuţia la dezvoltarea resurselor umane în domeniul editorial din România a fost îndeplinit cu succes.

Mai întâi să lăsăm cifrele să vorbească… 1000 de persoane consiliate profesional și 426 de persoane școlarizate în meseriile designer de pagini web, tehnoredactor – prelucrare de text şi imagini; operator calculator – introducere, validare şi prelucrare de date; secretar – operator birotică; inspector de resurse umane.

Apoi să-i ascultăm şi pe beneficiarii acestui proiect, înscris în programul UE sub generoasa deviză „Investeşte în oameni”, gânduri exprimate de aceştia în cadrul conferinţei  organizată în data de 28 septembrie la sediul Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor  Partonat al Cărţii (ADEPC), iniţiatorul acestui proiect:„Ceea ce am învăţat, la cursul de tehnoredactor,  mă ajută foarte mult. În fiecare zi. Acum nu mai sunt nevoită să apelez la prieteni pentru sfaturi ca să-mi rezolv sarcinile de serviciu. Mai mult, pot spune că uneori eu sunt cea care îi ajută pe alţii, ceea ce mărturisesc că-mi produce o mare satisfacţie”, a spus Silvia Păcurar.

Să ne amintim de unde a pornit totul: de la nevoia resimţită în domeniul editorial din România de îmbunătățire a calităţii resurselor umane, pentru ca acestea să-și mențină și crește adaptabilitatea pe piața internă a muncii, în condițiile concurențiale ale noii Europe. „Sa deprinzi noi cunoştinţe şi abilităţi este un lucru foarte important, cu atât mai mult când eşti un adult care a părăsit de mult băncile şcolii. Sunt mulţumit pentru că după absolvirea cursurilor am început să folosesc cu uşurinţă calculatorul şi astfel am depăşit un adevărat handicap pe care lipsa acestor cunoştinte şi abilităţi mi-l creaseră. Acum mă simt cu adevărat în rândul lumii, a celor mult mai tineri decât mine…” a declarat Nicolae Chiriac.

Cursanţii au beneficiat de pregătire gratuită asigurată de profesori pregătiți excelent şi au folosit dotările tehnice moderne și adaptate nevoilor lor, asigurate în cadrul proiectului. Majoritatea cursanților, 362,  au obţinut – în urma examenelor exigente – certificatele de calificare eliberate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Acestea sunt încă o garanţie a noilor abilităţi care în mod cert vor face participanţii mai competitivi pe piaţa muncii.

“Această conferinţă de presă este un moment de bilanţ. Privim în urmă şi evaluăm ceea ce am realizat dar şi către viitor. În cadrul proiectului a fost sprijinită înfiinţarea unui centru de formare profesională pentru domeniul editorial care va continua activitatea proiectului prin organizarea unor cursuri de formare şi perfecţionare cu tarife subvenţionate de ADEPC. Informaţii despre activitatea noastră viitoare pot fi găsite la adresa www:compedit.ro.”, a anunţat Lucia Ovezea, managerul proiectului COMPEDIT.

Utile pentru participanţi, cursurile COMPEDIT se dovedesc deopotrivă un beneficiu pentru editurile şi institutiile similare din domeniul editorial. Acestea au acum o bază mai largă de selecţie a personalului calificat, devenind la rândul lor mai pregătite pentru mediul economic concurenţial.

Proiectul s-a constituit într-un exemplu despre cum finanţarea europeană poate îmbunătăţi dezvoltarea resurselor umane din România, la un nivel competitiv pe plan internaţional.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508