Moment de bilanţ la încheierea proiectului COMPEDIT

oct. 3rd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 28 septembrie 2012, la sediul ADEPC  (str. Petru Maior nr. 32, Bucureşti) a avut loc o conferinţă de presă prilejuită de încheierea proiectului COMPEDIT – „Creşterea Competitivităţii Economice prin Orientarea Profesională, Calificarea şi Recalificarea Persoanelor Angajate din Sectorul Editorial POSDRU/80/2.3/S/59533”, manager de proiect Lucia Ovezea. Redăm integral comunicatul trimis de echipa COMPEDIT:

“Toamna, în mod tradiţional, culegem roadele… să numărăm între ele şi roadele activităţii desfăşurate timp de 27 de luni de echipa de experţi care a condus Proiectul COMPEDIT, un acronim pentru “Creşterea competitivităţii economice prin orientarea profesională, calificarea şi recalificarea persoanelor din sectorul editorial”. Ţelul propus, respectiv contribuţia la dezvoltarea resurselor umane în domeniul editorial din România a fost îndeplinit cu succes.

Mai întâi să lăsăm cifrele să vorbească… 1000 de persoane consiliate profesional și 426 de persoane școlarizate în meseriile designer de pagini web, tehnoredactor – prelucrare de text şi imagini; operator calculator – introducere, validare şi prelucrare de date; secretar – operator birotică; inspector de resurse umane.

Apoi să-i ascultăm şi pe beneficiarii acestui proiect, înscris în programul UE sub generoasa deviză „Investeşte în oameni”, gânduri exprimate de aceştia în cadrul conferinţei  organizată în data de 28 septembrie la sediul Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor  Partonat al Cărţii (ADEPC), iniţiatorul acestui proiect:„Ceea ce am învăţat, la cursul de tehnoredactor,  mă ajută foarte mult. În fiecare zi. Acum nu mai sunt nevoită să apelez la prieteni pentru sfaturi ca să-mi rezolv sarcinile de serviciu. Mai mult, pot spune că uneori eu sunt cea care îi ajută pe alţii, ceea ce mărturisesc că-mi produce o mare satisfacţie”, a spus Silvia Păcurar.

Să ne amintim de unde a pornit totul: de la nevoia resimţită în domeniul editorial din România de îmbunătățire a calităţii resurselor umane, pentru ca acestea să-și mențină și crește adaptabilitatea pe piața internă a muncii, în condițiile concurențiale ale noii Europe. „Sa deprinzi noi cunoştinţe şi abilităţi este un lucru foarte important, cu atât mai mult când eşti un adult care a părăsit de mult băncile şcolii. Sunt mulţumit pentru că după absolvirea cursurilor am început să folosesc cu uşurinţă calculatorul şi astfel am depăşit un adevărat handicap pe care lipsa acestor cunoştinte şi abilităţi mi-l creaseră. Acum mă simt cu adevărat în rândul lumii, a celor mult mai tineri decât mine…” a declarat Nicolae Chiriac.

Cursanţii au beneficiat de pregătire gratuită asigurată de profesori pregătiți excelent şi au folosit dotările tehnice moderne și adaptate nevoilor lor, asigurate în cadrul proiectului. Majoritatea cursanților, 362,  au obţinut – în urma examenelor exigente – certificatele de calificare eliberate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Acestea sunt încă o garanţie a noilor abilităţi care în mod cert vor face participanţii mai competitivi pe piaţa muncii.

“Această conferinţă de presă este un moment de bilanţ. Privim în urmă şi evaluăm ceea ce am realizat dar şi către viitor. În cadrul proiectului a fost sprijinită înfiinţarea unui centru de formare profesională pentru domeniul editorial care va continua activitatea proiectului prin organizarea unor cursuri de formare şi perfecţionare cu tarife subvenţionate de ADEPC. Informaţii despre activitatea noastră viitoare pot fi găsite la adresa www:compedit.ro.”, a anunţat Lucia Ovezea, managerul proiectului COMPEDIT.

Utile pentru participanţi, cursurile COMPEDIT se dovedesc deopotrivă un beneficiu pentru editurile şi institutiile similare din domeniul editorial. Acestea au acum o bază mai largă de selecţie a personalului calificat, devenind la rândul lor mai pregătite pentru mediul economic concurenţial.

Proiectul s-a constituit într-un exemplu despre cum finanţarea europeană poate îmbunătăţi dezvoltarea resurselor umane din România, la un nivel competitiv pe plan internaţional.”

Număr de vizualizări :1410


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro