Începe atelierul de scriere creativă „Rev de Pov”, cu Florin Iaru şi Marius Chivu

oct. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2012, la București se va desfăşura prima ediție a atelierului de scriere creativă „Rev de Pov”, organizată de Revista de Povestiri.

Cei care vor să participe sunt invitați ca până pe 10 octombrie să trimită un text literar de o pagină pe adresa editorului Revistei de Povestiri, simina[at]revistadepovestiri.ro.

Tutorii atelierului, Florin Iaru (scriitor și publicist) și Marius Chivu (scriitor și critic literar), aleg cele mai bune texte (cel mult 20), iar autorii lor se înscriu la curs, plătind inițial jumătate din prețul total al cursului, de 800 de lei.

Atelierul va avea două ședințe pe săptămână timp de două luni, iar tutorii vor alterna. Printre temele abordate apar structura unui text literar, personajul, conflictul, dialogul, descrierea, timpurile verbale, ce precede scrisul, cum ținem cont de cititor, cum găsim un final puternic.

Efectul așteptat este îmbunătățirea scrisului, găsirea unui stil personal, și se bazează pe feedbackul tutorilor și al colegilor, pe conturarea unui univers literar așa cum nu-l găsești în facultăți sau pe Google – prin conexiuni, exemple, exerciții, prin deprinderea aprecierii critice a unui text, prin antrenarea imaginației și a exprimării scrise.

Pentru mai multe detalii despre atelier, intrați aici.

Număr de vizualizări :1455


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro