Expoziţia de caricatură „Linii, Culori, Momente”, la librăria Avant-Garde Librarium

oct. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 4 octombrie 2012, ora 19:00, la Librăria Avant-Garde din Iaşi va avea loc vernisajul expoziţiei de caricatură „Linii, Culori, Momente”. În deschidere va rula un film de prezentare, urmat de un puzzle şi un concurs. Evenimentul este organizat de Librăria Avant-Garde şi CreARTiv3.


CreArtiv3 este un proiect iniţiat de Asociaţia Artiştilor Vizuali “CreARTiv” ce are ca scop promovarea artelor vizuale în România. Principalul obiectiv al asociaţiei este promovarea caricaturii portretistice.

Artiştii care expun:

Adrian Trestian Vasile – caricaturist, pictor. A surzit la vârsta de 9 luni. Este artist profesionist de peste 13 ani. În perioada 2000-2011 este colaborator de bază al lui Ştefan Popa Popa’s. Premii obţinute: Premiul de excelenţă al Festivalului Humorului, Gura Humorului – 2001; premiul de excelenţă, Epigrafie şi Satirică, Reşiţa – 2001; premiul de excelenţă, Festivalul „Satul lumii”, Macea – 2001, 2003, 2005, 2007, 2009; premiul de excelenţă, Festivalul „Ceapa de aur”, Făgăraş – 2001, 2004, 2008, 2009; premiul de excelenţă, Festivalul Cetăţii – Salonul Internaţional de Caricatură şi Grafică Satirică – Caransebeş – 2010.

Radu Cleţiu – caricaturist şi pictor muralist. Artist vizual profesionist cu peste 30 de ani de experienţă, este unul din pionierii benzii desenate româneşti şi piesa de rezistenţă a Festivalului PortoCartoon, în ultimii 7 ani. În 2010 obtine Marele Premiu al Publicului de la Salonul de Caricatură, Saint Just le Martel, Franţa.

Valentin Chibrit – caricaturist, ilustrator şi pictor, este absolvent al Facultăţi de Arte “G. ENESCU”, Iaşi (grafică) în 2003. Este colaborator pe vasele companiei Royal Caribbean International. În 1997 primeşte Premiul Juriului, Premiul “Maria Pruteanu” şi Premiul Ministerului Invăţământului la Olimpiada Naţională de Arte, Galaţi.  În 1998 i se acordă  Marele Premiu al concursului naţional de Caricatură, Caransebeş, iar în 1999, Premiul de Excelenţă la Festivalul de Satiră şi Umor “Umor la Gura Humorului”. În 2002 obţine Premiul de Excelenţă la Festivalul de Satiră şi Umor “Mărul de Aur”, Bistriţa, în 2004,  Marele Premiu la Festivalului “Oltenii şi Restu` Lumii”, Slatina, în 2005, Premiul de Excelenţă la Festivalul de Satiră şi Umor Sătesc, Macea, iar în 2012, Premiul I la secţiunea portret la Festivalul Internaţional de Caricatură, Urziceni.

Număr de vizualizări :1112


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro