Expoziţia de fotografie şi bandă desenată “Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”

oct. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment
Biblioteca Naţională a României  împreună cu Galeria Danaart Gallery continuă seria de manifestări culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expoziţie de fotografie şi bandă desenată, care va avea loc  în perioada 10-31 octombrie 2012. Imagini din piesa de teatru “O noapte furtunoasă” jucată la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) şi la Bucureşti (Teatrul Masca) alături de  pagini din volumul “ O scrisoare pierdută” în benzi desenate, vor putea fi admirate la mezaninul Bbibliotecii. Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, Mihai Grăjdeanu semnând benzile desenate, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 11 octombrie, ora 18:00, la sediul Bibliotecii Naţionale a României, Bucureşti, Bd.Unirii nr.22, sector 3.
Mădălina Corina Diaconu s-a născut şi a crescut în Bucureşti. Este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi Academia de Artă din Bucureşti. A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA. În aceşti ani a colaborat cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română. În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora, si s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.
Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naşte povestea! “ – Mădălina Corina Diaconu

Născut la Mangalia și stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei. Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa, iar mai târziu la saloanele şi festivalele naţionale şi locale de benzi desenate. În prezent este autorul a câtorva volume de benzi desenate: Legendele Dacilor – Piatra Sacră; Ciutanul (vol. 1), primul roman grafic românesc despre fotbal, Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate; După gratii, prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România, O scrisoare pierdută, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale, revista on-line pentru copii Atelier BD şi programul Artă la Pachet. În prezent a definitivat volumul al doilea al romanului grafic Ciutanul, urmând ca acesta, odata cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.
Număr de vizualizări :1260


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro