Daniela Zeca conferenţiază pe tema „Personajul vulnerabil”, la Iaşi

oct. 16th, 2012 | By | Category: Agenda de carte
Vineri, 26 octombrie 2012, ora 17.00, la Galeriile de Artă – Ateneul Tătăraşi din Iaşi (str. Pictorului, nr. 14), Daniela Zeca va susţine o conferinţă cu titlul „Personajul vulnerabil”, pornind de la romanul „Omar cel orb”, publicat de curând în colecţia „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici) a Editurii Polirom, inclusiv în ediţie digitală. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Prelegerile Ateneului Tătăraşi”. Alături de autoare, vor lua cuvântul coordonatorul proiectului, director dr. Liviu Brătescu, şi scriitorul Florin Irimia. Conferinţa va fi urmată de un dialog cu studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării pornind de la dispariţia postului TVR Cultural. Moderator: George Onofrei, redactor-şef Suplimentul de cultură.

Daniela Zeca este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi universităţi. La sfârşitul anului 2006 a primit distincţia „Personalitatea europeană a anului pentru România“ – secţiunea televiziune, acordată de Fundaţia Eurolink şi Comisia Europeană. Din martie 2003 a fost redactor-şef al redacţiei Literatură Arte, iar în prezent este directorul canalului TVR Cultural.

A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Românesc, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critică literară, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009), Istoria romanţată a unui safari(roman, Polirom, 2009), Demonii vîntului (roman, Polirom, 2010) şi Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie, Litera, 2011).

Omar cel orb este cel mai recent roman al autoarei. Exotismul oriental ori febra pasiunii din Istoria romanţată a unui safari sau din Demonii vîntului lasă acum loc lucidităţii amare faţă de lumea controversată şi uluitoare a Iranului contemporan.

Număr de vizualizări :1408


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro