„Concert din muzică de… Brahms”, cu pianistul Michael Abramovich şi Orchestra Naţională Radio, la Sala Radio

oct. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 2 noiembrie 2012, ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti va avea loc evenimentul “Concert din muzică de… Brahms”, o ocazie pentru melomani de a-l asculta pe pianistul Michael Abramovich, născut în România, stabilit în prezent la Berlin, care şi-a perfecţionat măiestria artistică la New York, concertând în săli prestigioase din întreaga lume. Evenimentul se va desfăşura sub bagheta dirijorului român Cristian Oroşanu, care a fost asistent al Orchestrei Simfonice din Berlin, formându-se pe lângă mari maeştri precum violoncelistul şi dirijorul rus Mstislav Rostropovich. În interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, programul serii va cuprinde două lucrări semnate de Johannes Brahms, capodopere ale romantismului muzical, ce pot emoţiona puternic pe orice ascultător, avizat sau nu: Concertul nr. 2 în si bemol major pentru pian şi orchestră şi Simfonia a IV-a în mi minor. Concertul este inclus în seria manifestărilor speciale dedicate Zilei Radio România, de la a cărui înfiinţare (la 1 noiembrie 1928) se împlinesc 84 de ani.

Format la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu Cristian Brâncuşi, Cristian Oroşanu a mai urmat cursuri cu Constantin Bugeanu obţinând şi o bursă de studii la Internationale Buchakademie din Stuttgart.

A fost dirijor asistent la Orchestra Simfonică din Berlin, de-a lungul timpului fiind discipol al unor mari maeştri precum Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich, Ingo Metzmacher.

A colaborat cu numeroase instituţii de profil din ţară, dintre care amintim: Orchestra Naţională Radio, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Operele Române din Cluj şi Bucureşti, Orchestra din Paris, Orchestra Naţională din Bordeaux, Israel Kibutz Orchestra, Filarmonica din Strasbourg, Orchestra Filarmonicii din Bruxelles, Orchestra Simfonică Radio din Danemarca, Orchestra Tonhalle şi colaborează totodată cu orchestra de tineret a Hyogo Performing Arts Center.

Cristian Oroşanu se dedică şi unei intense activităţi didactice ca profesor de dirijat la Academia de Muzică din Cluj, la Academia de Muzică din Iaşi, în anul 2005 fiind distins cu titlul de doctor în muzică.

Michael Abramovich îmbină activitatea pianistică şi dirijorală, relevând un spirit muzical profund şi complex. Născut în România, pianistul a studiat la Ierusalim cu Viktor Derevianko şi Esther Narkiss, desăvârşindu-şi apoi formarea muzicală în New York, unde a studiat cu Nina Svetlanova.

În prezent Michael Abramovich trăieşte în Berlin, desfăşurând o intensă activitate concretizată în colaborările cu Asian Youth Orchestra, Sinfonica de Euskadi, Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica George Enescu. A păşit pe cele mai cunoscute scene, dintre care amintim: Megaron (Atena), Mozarteum Salzburg, Filarmonica din Köln, Palais des Beaux-Arts Bruxelles etc. Numeroasele recitaluri susţinute la Amsterdam, Salt Lake City, St. Petersburg, Mexico City, Merkin Hall au cuprins o varietate de lucrări ce dezvăluie amplul repertoriu al artistului.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio consultaţi site-ul orchestre.srr.ro.

Număr de vizualizări :1291


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro