Celebra soprană Marina Krilovici susţine un curs de măiestrie artistică la Opera Naţională Bucureşti

oct. 7th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2012, sub îndrumarea uneia dintre cele mai mari personalităţi ale teatrului liric: soprana Marina Krilovici, soliştii de operă aflaţi la începutul carierei, studenţi sau absolvenţi ai academiilor de muzică, au ocazia de a se perfecţiona. Solistă cu o carieră internaţională de invidiat, soprana Marina Krilovici i-a avut ca parteneri de scenă pe cei mai mari cântăreţi de operă ai lumii: Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Tito Gobbi, José Carreras, Renato Bruson, Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev, Fiorenza Cossotto, Shirley Verrett, Nicola Martinucci, în teatre din Hamburg, Viena, Chicago, New York, Londra, Roma, Berlin, Paris, Lisabona, Veneţia, München, Montreal.

Bogata experienţă profesională a maestrei Marina Krilovici va fi împărtăşită tinerilor în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, sub egida Studioului Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess”, care îşi propune, prin cursurile de măiestrie organizate, să ofere, celor care şi-au ales profesiunea de cântăreţ de operă, dar şi tuturor iubitorilor muzicii posibilitatea de a întâlni artişti consacraţi.

Cei interesaţi să participe la cursurile susţinute de soprana Marina Krilovici trebuie să se înscrie completând un formular în perioada 1 – 24 octombrie a.c. Toţi participanţii vor completa formularul de înscriere ce se găseşte la Biroul SEOB sau pe site-ul www.operanb.ro şi îl vor trimite prin e-mail la adresa simonamocanu2008[at]yahoo.com sau prin poştă, la Biroul SEOB, Opera Naţională Bucureşti, bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70 – 72, sector 5, Bucureşti. Taxa de participare pentru artişti este de 300 lei, iar cei care doresc să asiste vor plăti doar 130 de lei. Cursurile vor avea loc zilnic, între orele 14.00 – 18.00. Duminică, 4 noiembrie (de la ora 19.00), absolvenţii master-class-ului vor susţine un concert în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti.

Este pentru a doua oară când soprana Marina Krilovici susţine cursuri de măiestrie artistică la Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess”. În luna noiembrie 2010, artista a venit special la Bucureşti pentru a preda arta cântului tinerilor interpreţi români.

Marina Krilovici, fostă solistă a operei bucureştene, este cunoscută nu numai pentru calitatea deosebită a vocii sale, dar şi pentru prezenţa sa scenică, iar abilitatea de a conferi noi dimensiuni personajelor a făcut ca interpretările sale în roluri ca “Tosca” din opera omonimă de Giuseppe Verdi, Cio – Cio – San din “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini şi Santuzza din “Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni să rămână de referinţă. După câştigarea mai multor concursuri internaţionale, printre care Concursul Internaţional de Canto “George Enescu” (1964), Concursul Internaţional de Canto de la s’Hertogenbosch (1966), cel de la Bruxelles (1966) şi cel de la Montreal (1967), la acesta din urmă câştigând Premiul I şi Medalia de Aur, Marina Krilovici s-a lansat pe plan internaţional, alături de cele mai mari nume ale teatrului liric. De-a lungul carierei, a colaborat cu dirijori de prestigiu ca Georg Solti, Claudio Abbado, Nello Santi, Horst Stein, Lorin Maazel, Riccardo Muti.

La începutul anilor ’90, Marina Krilovici s-a stabilit în Grecia, unde a colaborat cu Opera Naţională din Atena, a cântat la Teatrul Herodion-Acropole şi în săli de concerte din Atena. Cariera de profesoară la “Maria Callas Athenaeum Conservatory” i-a oferit posibilitatea de a transmite mai departe tinerilor cunoştinţele sale, mulţi dintre studenţii săi cântând în mari teatre din lume.

Număr de vizualizări :1505


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro