„BAROCHINERIA”, recital extraordinar cu Natalia Colotelo Pancec şi Maxim Belciug, la Ateneul Român

oct. 28th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 30 octombrie 2012, ora 19:00, la Ateneul Român din Bucureşti (Sala Mică) va avea loc un recital extraordinar de muzică barocă pentru vioară şi chitară. Protagonişti: Natalia Colotelo Pancec şi Maxim Belciug, cu un program de barochinerii semnate de Francesco Maria Veracini, Arcangelo Corelli, Gottfried Finger, Johann Sebastian Bach, Pietro Locatelli şi Antonio Vivaldi.

Natalia Colotelo Pancec este membră în cadrul partidei de vioară I în orchestra simfonică şi de cameră a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti şi a susţinut numeroase concerte ca membru al orchestrei sau în calitate de solist pe scene din ţară sau din străinătate.

Maxim Belciug este – aşa cum aprecia Virgil Oprina într-o recenzie publicată în 2009 – ”un nume cunoscut în lumea specială a chitarei autohtone. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alţi artişti – instrumentişti sau cântăreţi – dintre care mulţi îi datorează afirmarea, domnia-sa a reuşit cu discreţie să-şi clădească de-a lungul anilor o solidă reputaţie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumuseţea muzicii ce poate fi împărtăşită cu acest instrument Maxim Belciug caută mereu acel repertoriu care nu face apel la chitaristica eclatantă ce eşuează nu de puţine ori într-o sterile gimnastică a extremelor, şi reuşeşte un lucru destul de rar întâlnit, şi anume asumarea cu naturaleţe a adevăratei condiţii de muzician. Adică a acelui om care, copleşit de dragostea pentru muzică şi instrumentul căruia s-a dedicat, are ca unic scop al actului său artistic aducerea către public a sentimentelor pe care le- a încercat la contactul cu o anumită piesă muzicală. Ascultându-l, ai senzaţia că e un om care îţi vorbeşte despre lucruri pe care le-ai trăit şi tu cândva, dar le-ai uitat.”

Număr de vizualizări :1318


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro