„Rețete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop, primul volum dedicat alimentației raw vegane din România

oct. 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 7 octombrie 2012,  Curtea Veche Publishing organizează evenimentul de lansare a volumului „Rețete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop, prima carte ce aduce în atenția publicului românesc stilul de alimentație raw vegan. Lansarea va avea loc în cadrul Târgului Raw Generation Expo, începând cu ora 12.30, la Rin Grand Hotel din București (Str. Vitan-Bârzeşti, nr. 7D, et. 1, Sala Expo).

Volumul „Rețete Vegane Fără Foc” cuprinde zeci de rețete originale ce se prepară doar cu ingrediente crude, netratate termic, pline de vitamine și enzime prezente doar în crudități. Cartea nu este dedicată doar celor care vor să elimine produsele animale sau să mănânce în totalitate crud, ci întregului public care dorește să-și îmbunătățească stilul de alimentație.

Beneficiile mâncării raw vegane constau în superioritatea ei nutrițională față de mâncarea gătită, datorată conținutului ridicat de nutrienți regăsit în crudități, cum ar fi enzime, vitamine, minerale și proteine. Enzimele din mâncarea naturală sunt distruse atunci când hrana este încălzită sau gătită la o temperatură mai mare de 40°C, iar vitaminele şi mineralele sunt distruse în proporţie de până la 97%. În bucătăria raw vegană, alimentele nu sunt pregătite peste 40°C, păstrându-și intact nutrienții. Ligia Pop propune în volumul „Rețete vegane fără foc” introducerea în alimentație a unei cantități mai mari de crudități ce vor contribui la eliminarea toxinelor, la menținerea unei greutăți normale, dar și a unui ten și a unei pieli fine, precum și a unui păr strălucitor și a unor unghii pline de vitalitate.

Dacă până acum alimentația naturală cuprindea salate, semințe încolțite, pateuri, sucuri naturale și multe crudități, în această carte publicul va descoperi noi rețete delicioase, pornind de la pâine din semințe, lapte și brânzeturi din nuci, hamburgeri și diverse feluri de mâncare, creme de prăjituri, deserturi și torturi extrem de arătoase și sănătoase.

Ligia Pop este autoare și raw food chef (bucatar specializat în bucătăria fără foc). S-a născut în România și are cetățenie dublă română-americană. Este licențiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și a predat pianul în Statele Unite ale Americii timp de 5 ani. Fiind mereu preocupată de o viață sănătoasă, Ligia Pop s-a reprofilat pe promovarea alimentației raw food (bazată pe ingrediente crude). Este gazda show-ului Ligia’s Kitchen, unde sustine demonstratii culinare cu rețete vegane. În noiembrie 2011, a fost unul dintre cei 16 câștigători ai programului internațional YouTube Next Chef, un program de 12 săptămâni susținut de Google în care Ligia a putut să-și împărtășească pasiunea pentru rețetele vegane prin intermediul canalului de Youtube, Ligia’s Kitchen. Este autoarea cărților de bucate și de specialitate „Deserturi pentru copii și părinți sănătoși”, „Germeni și vlăstari, surse de sănătate și energie” și „Pași în lumea muzicii”. Împreună cu soțul său, Raoul Pop, organizează bi-anual la București târgul naţional Raw Generation Expo.

Cea de-a V-a ediție a târgului Raw Generation Expo reunește 60 de expozanți din întreaga țară și anunță o varietate de evenimente pentru cei 10.000 de vizitatori așteptați. Printre activitățile propuse de organizatori se numără prezentări de produse, ateliere și prezentări ce țin de promovarea unui stil de viață sănătos și armonios, un bufet raw, unde publicul va putea servi și cumpăra preparate raw, un colț dedicat copiilor, demonstratii culinare și ateliere de frumusete si machiaj mineral, plus multe alte surprize.

Număr de vizualizări :1286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro