„Poveștile Fragariei către magul Viridis” de Monica Manolachi

oct. 15th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La editura Brumar, a apărut volumul de poezie Poveștile Fragariei către magul Viridis” de Monica Manolachi.

„Dedicate „celor aflați pe drum”, „poveștile căpșunești” vorbesc despre plecări ca și cum ar fi întoarceri, iar despre întoarceri ca și cum ar fi plecări, totul pentru un vârtej de sensuri, în al cărui centru omul își poate regăsi liniștea pentru câteva clipe.”, a scris autoarea.

Monica Manolachi a publicat poezii în volumul colectiv intitulat “”, din anii `80. A apărut în antologia “Ultima generaţie, primul val” (2005) şi a debutat în volum cu “Trandafiri” (2007). A absolvit masteratul de studii americane şi pe cel de traducerea textului literar contemporan de la Universitatea din Bucureşti, unde a susţinut o teză despre poezia contemporană caraibo-britanică, în 2011, şi unde predă limba engleză din 2005. Este editor la revista de traduceri literare Translation Cafe şi colaborează cu revista EgoPhobia.

Număr de vizualizări :1576


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro