“Joia linguriţelor de porţelan”, la Librăria Café Kretzulescu

oct. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 25 octombrie 2012, ora 19.00, la Librăria Café Kretzulescu din Bucureşti va avea loc evenimentul “Joia linguriţelor de porţelan”. Cu această ocazie va fi prezentat şi volumul “Luxomania” de Edwige Martin, Editura BAROQUE BOOKS&ARTS. Invitaţi: Alexandra Rusu şi Marius Constantinescu. Eveniment organizat împreună cu Baroque Books & Arts și Wagner Maison de la Porcelaine.

“După ce a lucrat în domeniul publicităţii şi a rămas fără slujbă, Edwige Martin, grafician de profesie, ca un tribut adus crizei, a fost nevoită să accepte un post de vânzătoare într-unul dintre cele mai prestigioase magazine din lume, în centrul luxului parizian.

După patru ani de fină observaţie a distinsei clientele, ne invită în culisele celui mai luxos magazin din Paris, într-o adevărată şi amară comedie umană: Luxomania. O confesiune cochetă, pe un ton degajat, dar înecat în sarcasm.

Charlotte? Nu e o vânzătoare ca oricare alta. Ea lucrează la Montezzo, pe rue du Faubourg Saint-Honoré. Clienţii săi sunt miliardari ruşi, staruri, personalităţi politice, prinţese arabe sau moştenitori ai unor imperii financiare. Charlotte vinde poşete de 22 000 de euro, pantofi de 11 000 de euro şi tricouri de 895 de euro, mereu cu zâmbetul pe buze. Bine aţi venit în universul tuturor exceselor, în împărăţia „puţinilor fericiţi“, unde culoarea banilor maschează extrema solitudine.

În librărie cartea va fi așezată în centrul unei vitrine a luxului, între linguriţele de porţelan create de Ana Wagner, mici piramide de ceai suspendate şi expoziţia Laboratorul de coperte Baroque, o colaborare a editurii cu artiştii din Clubul Ilustratorilor.”, au scris organizatorii.

Număr de vizualizări :1119


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro