Câştigătorii Concursului de debut Max Blecher-Herg Benet

oct. 17th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Concursul de debut Max Blecher-Herg Benet, ediţia a II-a (iunie –septembrie 2012) şi-a desemnat câştigătorii. Juriul pentru poezie a fost format din: Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Iulia Militaru, Răzvan Ţupa şi Radu Vancu, iar juriul pentru proză: Dan Coman, Cristina Nemerovschi, Felix Nicolau, Octavian Soviany şi Alexandru Voicescu. Cele două manuscrise câștigătoare sunt: “epistola din filipeni”, de Anatol Grosu (poezie) și “Two Rabbit”, de Beatrice Ognenovici (proză).

Cele două cărți vor fi publicate în luna noiembrie 2012 și vor avea lansări la târgul de carte Gaudeamus. Romanul “Two Rabbit” va fi publicat de Herg Benet Publishers, iar placheta “epistola din filipeni” la Casa de Editură Max Blecher, în colecția „Opera prima”.

“A fost, ca și anul trecut, foarte dificil să departajăm între cele trei-patru manuscrise publicabile, atât la poezie, cât și la proză. Cel puțin câteva dintre celelalte cărți intrate în concurs (și ajunse pe lista scurtă a juriului) vor apărea, sunt sigur, în viitorul apropiat. Varietatea de voci și de experiențe de lectură ce ni s-a revelat în urma citirii volumelor trimise la concurs ne dau încredere că vom avea și în anii următori parte de cărți de debut bune și excelente.”, a scris Claudiu Komartin.

Număr de vizualizări :1417


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro