„Ora de educaţie muzicală”, a doua ediţie

oct. 7th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13,  la Şcoala generală 193 din sectorul 6 (cartierul Drumul Taberei), reîncepe a doua ediţie a proiectului „Ora de educaţie muzicală”. Invitatul primei lecţii nonformale de muzică din acest an şcolar este violonistul Gabriel Dănilă, şef de partidă la Orchestra de Cameră Radio.

Elevii care vor fi prezenţi la această întâlnire vor afla de la moderatorul ediţiei Cristian Marica şi de la invitatul său, prin ce sunt diferite sunetele viorii de ale altor instrumente muzicale, ce înseamnă „partida muzicală” sau cum este organizată o orchestră de cameră profesionistă.

Ca şi în anul şcolar trecut, realizatorii Radio România Cultural beneficiază de sprijinul Orchestrelor şi Corurilor Radio ale Societăţii Române de Radiodifuziune, Inspectoratului Şcolar General al Capitalei şi al conducerii şcolii 193 prin doamnele profesoare Nicoleta Bericiu (consilier educativ) şi Loredana Pistol ( învaţatoare).

Impresiile elevilor vor fi preluate şi difuzate în emisiunea Alernative ( realizator Mirela Nicolae).

Pentru mai multe detalii: www.radioromaniacultural.ro, www.culturalazi.ro .

Proiectul „Ora de educaţie muzicală” se adresează elevilor din şcolile şi liceele bucureştene situate în cartierele mărginaşe ale oraşului.

Radio România Cultural  organizeaza pentru elevii din Bucureşti, o oră de muzică la care aceştia sunt stimulaţi să participe bilunar, în mod direct şi real cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrărilor muzicale produse de Radio România şi ulterior,(cu elevii din alte judeţe) prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

Intenţia iniţiatorilor săi este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzică şi prin competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promovează toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni, apartenenţa fiecărui individ la valorile perene ale umanităţii.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro