“Jazz” de Toni Morrison

oct. 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Art, în seria de autor Toni Morrison, a apărut volumul “Jazz”  de Toni Morrison, traducere de Oana Zamfirache. Autoarea a primit National Book Critics Circle Award pentru romanul „Cântecul lui Solomon” (1977) şi a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură pentru „Beloved” (1988).

Jazz este povestea tulburătoare a unui triunghi amoros alcătuit din pasiuni, gelozii şi crime, dar, sub pana magistrală a lui Toni Morrison, devine o bijuterie în filigranul căreia regăsim mântuire, sex şi spiritualitate, sclavie şi libertate, feminitate şi masculinitate şi, mai presus de toate, umanitate.

Jazz este un roman străbătut de o intensitate pe care o regăsim, de regulă, în vechea poezie tragică, nu în ficţiunea de astăzi.” – The Guardian

„Shakespeare cântând blues: absolut fabulos!” – Cosmopolitan

„Un roman genial şi îndrăzneţ… Fiecare voce este uimitoare… Şi ce poveste!” – Chicago Tribune

Toni Morrison (n. 1931) este una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate prozatoare de limbă engleză ale momentului, romanele sale îmbinând în forţă elemente realiste şi note mitice.

Număr de vizualizări :1260


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro